PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

EKSKLUZIVNO TOMISLAV NIKOLIĆ ODUSTAO OD KANDIDATURE: Aleksandar i ja ćemo zajednički voditi državu

Objavljeno: 20.02.2017 18:22Izvor: Kurir

BEOGRAD- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je ekskluzivno za Kurir otkrio da neće biti kandidat za predsednika republike na predstojećim izborima!




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

"Dogovorili smo se da i dalje zajedno vodimo državu. O funkcijama ćemo posle pobede na izborima. Nastavićemo da zajedno podižemo Srbiju sa kolena. Aleksandar će biti kandidat za predsednika", rekao je Nikolić za Kurir.

Oko 18 časova, Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić, premijer i aktuelni predsednik oglasili su se zajedničkim saopštenjem! Kako se navodi, dogovorena je zajednička saradnja po ključnim pitanjima.

- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarali su danas o političkobezbednosnoj situaciji u zemlji i okruženju. Predsednik i premijer u potpunosti su saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjiima, na koje je neophodno pružiti zajednički I sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva. Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rešavanju regionalnih problema i izbegavanje krize najširih razmera, prioritetni su zadaci i predsednika Nikolića i premijera Vučića - navodi se u saopštenju.

Predsednik i premijer usaglasili su mere i poteze po pitanju bosanskohercegovačke tužbe za genocid protiv Srbije, kao i po pitanju odbrane vitalnih srpskih nacionalnih interesa povodom predloga za članstvo tzv. države Kosovo u UNESCO-u i Savetu Evrope. Dogovoreno je dnevno koordinisanje po ovim ključnim pitanjima za državu Srbiju.
Istovremeno, predsednik Nikolić i premijer Vučić razgovarali su i o predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji. Dvojica sagovornika okarakterisala su svoju dosadašnju saradnju kao važnu, značajnu i uspešnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti.