PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

(UŽIVO): Hteli su moju glavu i ja im izlazim na crtu: Vučić prihvatio kandidaturu za predsednika Srbije (FOTO)

Objavljeno: 17.02.2017 19:16Izvor: Telegraf.rs

Lidera naprednjaka i premijer Aleksandar Vučić dočekan je gromoglasnim aplauzom




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Više od 1.000 pristalica Srpske napredne stranke nalazi se ispred Sava centra, gde je oko 17.41 sat počela sednica Glavnog odbora SNS-a. Oni su se okupili kako bi premijeru Aleksandru Vučiću pružili podršku povodom kandidature na predstojećim predsedničkim izborima. Prema nekim informacijama, oni će pokušati da uđu na sednicu.

18:41 – Pre svega, hoću da se zahvalim svima na podršci, na aplauzima, na lepim rečima ali i na mnogo više o toga, na teškom i napornom radu i da vam kažem da sam ponosan na vas, jer smo u prethodnih četiri, pet godina uspeli zemlju koja je bila na ivici bankrotstva, da pokrenemo sa mrtve tačke, rekao je Vučić na početku obraćanja.

Govoreći o postignutim rezultatima, on je istakao da je ovo njegovo poslednje obraćanje kao predsednika Vlade Srbije.

18:40 – Na sednicu je stigao premijer Aleksandar Vučić koji je jednoglanso izbaran za kandidata stranke za predsednika na predstojećim izborima. Dočekan je glomoglasnim aplauzom od kog je grmeo Sava centar. 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

18:36 – U salu su počeli da ulaze i simpatizeri i članovi stranke SNS, koji su u toku sednice bili ispred sale. Inače, kako saznajemo od 680 članova 600 je prisutno.

18:34 – Svake sekunde se očekuje da na sednicu dođe i premijer Aleksandar Vučić.  Inače u sali u kojoj se sednica održava u prvim redocima sede ministri iz redova naprednjaka. Prisutan je i bivši ministar Nikola Selaković, predstavnici gradske vlasti u Beogradu iz redova naprednjaka, ali i sin Tomislava Nikolića. Sednicu prate 22 novinarske ekipe.

18:25 – Glavni odbor SNS kako javlja naš reporter usvojio je odluku Predsedništva te stranke da kandidat na izborima za predsednika bude premijer Aleksandar Vučić.

17:41 – Počela je Sednica Glavnog odbora SNS. Iz sale u kojoj se održava sednica iza zatvorenih vrata, povremeno se čuju gromoglasni aplauzi.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

17:35 - Članovi i simpatizeri SNS skandiraju: “Hoćemo Vučića!”

16:48 – Oko 1.000 pristalica čeka premijera

Pred naprednjacima je predlog Predsedništva stranke da Aleksandar Vučić bude kandidat ove stranke na predstojećim predsedničkim izborima.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Početak sednice okvirno je zakazan za 18:30 sati.

Ispred Sava centra nalaze se naši reporteri, zato budite uz Telegraf i pratite sva dešavanja uživo.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Kako Telegraf.rs saznaje, lider SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić neće prisustvovati početku sednice Glavnog odbora. Sednicom će predsedavati potpredsednik Glavnog odbora SNS Miloš Vučević i ona će biti zatvorena za javnost.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Očekuje se da će lider naprednjaka i premijer Srbije doći u Sava Centar po završetku sednice, kada će se obratiti Glavnom odboru stranke.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Podsećamo, Predsedništvo SNS je donelo jednoglasnu odluku da Vučić bude kandidat ove stranke na predsedničkim izborima, a u međuvremenu je svih 185 odbora stranke podržalo tu odluku Predsedništva.
(Telegraf.rs)