PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ŠURUJE S ALBANCIMA Ivanka Tramp kreće u biznis na Kosovu!

Objavljeno: 10.03.2017 17:22Izvor: medio.rs

Priština ne žali para kada je u pitanju lobiranje u SAD.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Nakon što su se sve dogovorili sa kompanijom “Alston and Bird”, koja će za 2,5 miliona evra zastupati njene interese u Vašingtonu kod američkog predsednika (što je “Alo!” pre dva dana ekskluzivno otkrio), sada su na red, izgleda, došli i ostali članovi porodice Tramp.

Naime, Vljora Čitaku, ambasadorka Kosova, pohvalila se na društvenim mrežama slikama sa Donaldovom ćerkom Ivankom Tramp, koja bi, kako se navodi u pojedinim krugovima, mogla da proširi svoj posao sa modnim proizvodima, ali i nakitom na Kosovu.

- Bilo mi je zadovoljstvo da razgovaram sa Ivankom Tramp na ručku u Beloj kući, organizovanom povodom Međunarodnog dana žena. Impresionirana sam koliko zna o Kosovu”, navela je Vljora Čitaku.

Domaćica pomenutog ručka bila je naravno prva dama Melanija Tramp, a događaju je prisustovalo 50 žena, među kojima su bile i supruga potpredsednika SAD Majka Pensa, ministarka obrazovanja Betsi Devos i mnoge druge.

Ivanka Tramp je nedavno najavila da će se povući iz posla kako bi “savetovala svog oca Donalda u Beloj kući”, i da će ceo posao preuzeti njena braća, ali je istovremeno izrazila nadu i da će se “njena modna linija razvijati”. Brend koji nosi Ivankin potpis prodaje se u više od 800 prodavnica širom SAD, a učestvovala je i u kreiranju dijamantskog i zlatnog nakita, koji je trenutno dostupan zlatarama u Kanadi, kao i u Bahreinu, Kuvajtu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kataru i Saudijskoj Arabiji, a uskoro i na KiM.

Daleko od toga da bi Ivanka Tramp bila prvi “zvaničnik” koji posluje na Kosovu, jer ne treba zaboraviti da finansijske interese u Prištini imaju i nekadašnja državna sekretarka Medlin Olbrajt, kao i bivši general Vesli Klark, koji je učestvovao u operaciji “Milosrdni anđeo” 1999. godine, kada je NATO bombardovao SR Jugoslaviju.