PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

SKUPLJAJTE RAČUNE, ČEKA VAS STAN U BEOGRADU: Vučić najavio nagradnu igru, evo šta treba da uradite

Objavljeno: 07.09.2016 17:05Izvor: Kurir

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio nagradnu igru kao meru protiv sive ekonomije. Spreman bogat nagradni fond. Bonusi i lokalnim samoupravama gde se najviše izdaju isečci.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Uz pomoc NALED-a za to će biti zadužena ministarka Ana Brnabić. Naći će se način da se naprave lutrija na kojoj bi građani bili nagrađivani tako što umesto loza predaju fiskalne račune", potvrđeno je Kuriru u Vladi Srbije.

U kolu su robne nagrade, a premija bi mogla biti i stan u Beogradu! I lokalne samouprave će moći da se "igraju". I za njih su spremne vredne nagrade, a u opticaju su internet-parkovi, teretane na otvorenom, dečja igrališta i drugi sadržaji.

Promena loših navika

Da će ova ideja uskoro zaživeti je na skupu Nordijske poslovne alijanse napomenuo i premijer Aleksandar Vučić. On je, negodujući zbog gradonačelnika Niša, koji se izvinjavao ugostiteljima koje su kaznili poreski inspektori, istakao važnost izdavanja fiskalnih računa.

Moguća nagrada čak i stan u Beogradu (Foto: Profimedia)Moguća nagrada čak i stan u Beogradu (Foto: Profimedia)

 

"Potrebno je da mnogo toga promenimo, između ostalog i naše navike i mentalitet kako se ne bi ponovila situacija iz Niša. Organizovaćemo lutriju i tombolu za fiskalne račune, pa će neko ko ima isečak moći da zaradi", rekao je premijer.

U Slovačkoj prihodi veći za 500 miliona evra

Organizacija će biti poverena Ministarstvu finansija, a već je formirana Radna grupa u kojoj su i predstavnici "Lutrije Srbije", Američke privredne komore, Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj i Poreske uprave.

Lutrija je jedna od mera koje je NALED predložio u svom Nacionalnom programu za suzbijanje sive ekonomije. Vodili su se činjenicom da su u Slovačkoj, u sličnoj akciji, za četiri meseca poreski prihodi porasli za oko 500 miliona evra.

 

Bilo je predviđeno da akcija sakupljanja računa počne još u januaru, ali je zbog izbora ceo posao odložen. Očekuje se da će do kraja godine početi njeno sprovođenje.

(EPK/Novosti)