PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

MINISTAR PROSVETE: Prosvetari prvi na redu za POVEĆANJE PLATA!

Objavljeno: 28.08.2016 10:24Izvor: Telegraf.rs

Ministar je rekao da su prosvetni radnici oštećeni zbog drugačijeg tumačenja Zakona o radu, te da su im obračunate manje plate za jul, ali je istakao da će im u septembru taj novac biti vraćen




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da prosvetni radnici nemaju razloge za prostest i štrajk i dodaje da očekuje da već u oktobru prosvetari budu “prvi na redu” kad je reč o povećanju plata.

– Verujem da nemaju razloga za protest i štrajk, jer smo razgovarali, počeli saradnju na rešavanju problema koji se tiču zaposlenih, uključeni su u radne grupe za rasporedjivanje tehnoloških viškova, dali su 100 dana vladi i ministarstvu – rekao je Šarčević u intervjuu za “Večernje novosti”.

Ministar je rekao da su prosvetni radnici oštećeni zbog drugačijeg tumačenja Zakona o radu, te da su im obračunate manje plate za jul, ali je istakao da će im u septembru taj novac biti vraćen.

– U zbiru, reč je o 416 miliona dinara koji će im biti vraćeni. Svakog dana se bavim tim problemom, zakazao sam i sastanak sa sindikatima za utorak i mogu da obećam da će im u septembru taj novac biti vraćen – rekao je Šarčević.

Navodeći da je povećanje plata prosvetarima zvanično najavljno i u Skupštini Srbije, Šarčević je rekao da očekuje da već u oktobru prosvetari budu prvi na redu, a procente i formule će odredjivati vlada i Ministarstvo finansija.

Govoreći o reformi prosvete, ministar je istakao da je to državni projekat, te da ako nešto želimo da pomerimo nabolje, moramo da krenemo od prosvete.

On je đacima koji za nekoliko dana kreću u prvi razred poručio da će biti prva generacija koja će biti u prilici da oseti nekakav boljitak.

– Dao sam tvrdo obećanje i nikada od svojih obećanja nisam odustao – rekao je Šarčević.

 

 

(Telegraf.rs/Tanjug)