PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Evo kako srpsko voće i povrće mogu na rusko tržište!

Objavljeno: 22.06.2015 01:17Izvor: Telegraf.rs

Nedavno je, na inicijativu SNP, na Zlatiboru otvorena prva regionalna Kancelarija za saradnju s Rusijom. Potrebno ih je više, što je šansa koju Srbija ne sme da propusti




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Nedavno je, na inicijativu SNP, na Zlatiboru otvorena prva regionalna Kancelarija za saradnju s Rusijom. Potrebno ih je više, što je šansa koju Srbija ne sme da propusti

– Šljiva, jabuka, malina, jagoda, razno sveže, sušeno i zamrznuto voće i povrće, to je najveći kapital ovog kraja. Sve što se proizvede u Loznici i Bogatiću može da bude izvezeno u Rusiju bez carina. Privrednici iz ovog kraja su vredni i preduzimljivi, ali njima je potrebna pomoć institucija da organizovanije nastupe na ruskom tržištu – izjavio je Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije, prilikom današnje posete Loznici i Bogatiću.

On je istakao da je zato u Mačvanskom okrugu neophodno osnovati Kancelariju za saradnju s Rusijom čiji bi zadatak bio promocija izvoznih, investicionih i turističkih potencijala ovog kraja na ruskom tržištu.

Foto: Promo

Foto: Promo

– Rusija je zemlja gde se poštuju institucije i zato je neophodno da se ekonomska saradnja s Rusijom razvija na institucionalnim osnovama. Imajući to u vidu, nedavno je, na inicijativu Srpske narodne partije, na Zlatiboru otvorena prva regionalna Kancelarija za saradnju s Rusijom – istakao je Popović i dodao da je ”ova kancelarija već ostvarila prve vidljive rezultate, pre svega u oblasti turizma koji predstavlja privrednu granu od najvećeg značaja za Zlatibor”.

Popović je izrazio nadu da će i drugi okruzi i opštine u Srbiji pratiti primer Zlatiborskog okruga i da će osnovati sopstvene Kancelarije za saradnju s Rusijom koje će pružati podršku lokalnim privrednicima da razvijaju intenzivniju saradnju s partnerima u Rusiji.

– To znači veći izvoz, veće plate i nova radna mesta – zaključio je Popović.