PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ZORICA IMA DIPLOMU EKONOMISTE, A RADI KAO ČISTAČICA: Čestitali su mi i profesori, ali mi niko ne nudi posao sa diplomom!

Objavljeno: 15.08.2017 11:44Izvor: Kurir

Zoricu Đurić, ekonomistu za turizam po struci, nasmejanu i doteranu svakog radnog dana možete videti kako ide na posao na Fakultet političkih nauka, gde radi kao - spremačica.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Iako je to njega zvanična pozicija po ugovoru - za studente ona zauzima posebno mesto. Vrata njene prostorije na trećem spratu uvek su otvorena za njih, gde ih dočekuje sa strpljenjem, spremnim odgovorima i rešenjima, a neretko i kolačima.

Zahvaljujući svjoj pristupačnostima akademcima, njena priča stigla je do Slađane Nedeljković, studentkinje novinarstva koja je objavila intervju sa miljenicom svojih koelga "Na kraju pustinje uvek mogu da pronađen cvet" u zvaničnom časopisu studenata FPN, Politikolog, prikazavši tek jedan primer da u našem društvu ima mnogo onih koji rade poslove za koje su prekvalifikovani.

Moj muž je radio je prijavnici, fakultetu je bila potrebna spremačica. Pre toga sam radila u raznim pekarama, prodavnicama, bez slobodnog dana. Gajila sam nadu da ću se malo pomeriti na društvenoj lestvici, ali se to nije desilo. To, ipak, nije uticalo na moj odnos prema dosadašnjem poslu", rekla je Zorica u intervjuu, otrkivši da je težak fizički rad, ali je i to prebrodila.

Nakon objavljivanja intervjua, neki od profesora su prišli Zorici i čestittali joj.

Skromna i nasmejana, Zorica ističe da sa zadovoljstvom radi svoj posao.

"Konkurisala sam na hiljadu mesta, ali eto, nisam imala preporuku kao što je očigledno potrebna. Radila sam mnoge fizičke poslove, kao što i dalje radim, ali volela bih da se nešto promeni", istakla je Zorica.