PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ZORAN MARJANOVIĆ SPREMA ODBRANU: Svjedoci, gledaću vas sve u oči i rešetati!

Objavljeno: 10.10.2017 09:08Izvor: Kurir

Osumnjičeni za ubistvo pjevačice Jelene Marjanović planira da ispituje svjedoke tokom saslušanja kako bi ih maksimalno diskreditovao




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs
BEOGRAD – Zoran Marjanović, osumnjičeni za ubistvo supruge Jelene, tražiće od tužilaštva da aktivno učestvuje u predstojećem saslušavanju svedoka, kad od 16. oktobra oni počnu da daju iskaze u nastavku istrage brutalnog zločina u Borči.

Kako Kurir saznaje, Marjanović u ćeliji Centralnog zatvora, gde je u pritvoru skoro mjesec dana, uveliko priprema taktiku i pitanja kojima će pokušati da diskredituje svjedoke čiji iskazi mogu da budu nepovoljni po njega.

Stražari pored njega

– Marjanović je svjestan da mu od pojedinih svjedoka prijeti najveća opasnost. Shvatio je to kao pitanje života i smrti. Zato je spreman da se suoči s njima. Kako je sam rekao, gledaće ih u oči i bukvalno rešetati pitanjima – kaže Kurirov izvor iz istrage.

Saslušanja svjedoka obaviće se u tužilačkom kabinetu, a tokom njih Marjanović će biti udaljen od svjedoka svega nekoliko metara. Pored njega će sve vreme stajati i dvojica stražara. Svedoke će prvo ispitivati tužilac, potom reč dobijaju advokati, najpre odbrane, a potom i zastupnici oštećenih. Na kraju pitanja postavlja osumnjičeni.

– Marjanović je svestan da su prikupljeni fizički dokazi koji upućuju da je on ubica relativno slabi i da bi lako mogli da budu poljuljani na sudu. Zbog toga će pokušati dodatno da ojača svoju poziciju napadom na svjedoke i tako maksimalno oslabi postupak. Da bi ostvario tu namjeru, neophodno je da prisustvuje svakom saslušanju, na šta ima zakonom zagarantovano pravo – objašnjava naš izvor.

Strah od novih svjedoka

On navodi da se i dalje ne zna precizno ko će se sve naći na listi pozvanih svjedoka jer se očekuje da znatan broj njih tek bude predložen.

– U nalogu za pokretanje istrage tužilaštvo je naložilo da se obavi saslušanje osam osoba, ali će se ulaskom zastupnika oštećene porodice u postupak ovaj spisak proširiti. Upravo ti svjedoci najviše plaše Marjanovića, jer se još ne zna ko su oni i njihov identitet će se najverovatnije skrivati do poslednjeg trenutka – kaže naš izvor.

Branilac: Spremamo se

Aleksandar Zarić, jedan od branilaca Zorana Marjanovića, juče je potvrdio za Kurir da njegov branjenik ima pravo da prisustvuje saslušanjima.

– Zakon tu mogućnost predviđa, ali sa Zoranom o tome još nismo razgovarali – kratko je rekao Zarić.

SVJEDOCI KOJE JE PREDLOŽILO TUŽILAŠTVO:

1. Teodora Krsmanović Jelenina sestra od strica

2. Andrea Šišić Jelenina drugarica i šminkerka

3. Lenka Đorđević vaspitačica male Jane

4. Vera Vukomanović kuma porodice Marjanović

5. Milica Mihajlović devojka Miloša Marjanovića

6. Vida Stjepanović

7. Dragana Prvulović

8. Aleksandra Jezdić

* Zastupnici oštećene porodice tek će predložiti svedoke