PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ŽIVEO KAO BOG: Smenjeni direktor Laste u restoranima potrošio 86.000 dinara!

Objavljeno: 22.07.2014 21:00Izvor: Telegraf.rs

Tomović je za samo pet dana u jednom beogradskom restoranu potrošio 86.000 dinara, a na račun preduzeća sredio je i automobil




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Zamenik generalnog direktora “Laste” Nemanja Tomović, čiju je smenu danas naredio premijer Aleksandar Vučić, i pored plate od 260.000 dinara, jeo je i pio po restoranima na račun preduzeća.

Na osnovu uredno prikupljenih računa do kojih je su došli sindikati “Laste”, Nemanja Tomović, član gradskog odbora SNS na čiji je predlog i postavljen za direktora, za prva tri meseca na funkciji potrošio je na reprezentaciju više od 400.000 dinara. Tomović je za samo pet dana u jednom beogradskom restoranu potrošio dve prosečne plate u Srbiji, ili 86.000 dinara.

Na osnovu računa vidi se da je omiljeno jelo Tomovića biftek, nekad u sosu od gorgonzole, a nekad sa čilijem, za koji u proseku plaća oko 1.000 dinara. Voli i ribu, naročito u sosu od šafrana, ali i portugalsko vino “critterium reserva” za koje ne žali 2.000 dinara. Ne libi se i da drugare i partnere povede u restorane, a, naravno, sve plaća kompanijskom karticom, piše “Blic”.

U januaru 2014. godine, u izveštaju o potrošnji goriva službenih vozila piše da je njegov službeni auto prešao 256 kilometara i potrošio 240 litara benzina?! O trošku “Laste” je na službeni auto stavio tamne folije, a često je umesto u službeni, gorivo točio i u privatni automobil.

Nemanja Tomović i pored urednih računa sa njegove kompanijske kartice demantuje da toliko novca troši na reprezentaciju. On dodaje da je pitanje njegovih troškova pokrenuto još pre nekoliko meseci, ali da “nije bilo nikakvih nepravilnosti”.

- Zaključno sa današnjim danom, mesečno sam u proseku trošio 30.800 dinara na reprezentaciju, sve na ugostiteljske usluge. To je nedeljno 1,1 odlazak u restoran. Pre mog dolaska u “Lastu” nije postojao limit na troškove reprezentacije direktora, niti se znalo ko i koliko troši. Na moj predlog je uvedena takva evidencija, a Nadzorni odbor je odredio limit koji za izvršne direktore iznosi 90.000 dinara mesečno – kaže Tomović.