PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ZAMALO UMRO NA SCENI: MIRA BANJAC OTKRILA POTRESNE DETALJE SA POSLEDNJE PREDSTAVE ČUVENOG GLUMCA!

Objavljeno: 13.08.2017 11:51Izvor: medio.rs

Dani Danila Bate Stojkovića otvoreni su u četvrtak uveče u Vrnjačkoj Banji, a upravo Miri je uručena povelja za neverovatan doprinos ovoj manifestaciji.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Proslavljena glumica Mira Banjac, koja je glumila suprugu legendarnog Danila Bate Stojkovića u filmovima "Balkanski špijun" i "Varljivo leto 68", kaže da je Bata bio težak partner kom je gluma bila sve u životu.

Ona kaže da je Bata umeo da bude živčan kao i junaci koje je često glumio.

- Kad bi ga nešto iznerviralo, i te kako je umeo da plane. Uglavnom se to dešavalo kad se dogodi neka nepravilnost, netačnost na sceni - kaže Mira.

Legendarni glumac naročito je bio težak tokom snimanja "Balkanskog špijuna".

Danilo Bata StojkovićDANILO BATA STOJKOVIĆ • PRINT SCREEN / YOUTUBE

- Tokom snimanja "Balkanskog špijuna" napravio mi je stotinu neprijatnosti, ne želim ni da pričam o njima. Ali onda na kraju klekne, poljubi mi ruku, donese veliku korpu cveća, čokoladu. Batu ko je voleo, voleo ga je. Na takve je prosipao svoju ljubav. Ali nije voleo netalentovane ljude, i to je pokazivao. Mi se svi u životu sretnemo sa nedarovitim čovekom, pa poželimo da mu pružimo šansu, ali on jednostavno nije voleo nedarovite - ispričala je Mira.

Izvor:Informer

Kad su njih dvoje pretposlednji put zajedno bili na sceni on je zamalo ispustio dušu na daksama koje život znače.

- On je skoro umro na sceni. Igrali smo njegovu pretposlednju predstavu "Korešpodenciju", bio je teško bolestan, znoj je lio sa njega. Imao je dosta pokreta, mi smo mu nudili da sedne u jednu fotelju, a da mi odradimo sve ostalo. Nije pristajao na to. Kad smo krenuli da se poklonimo, čvrsto me je stegao za ruku i u jednom momentu je pokleknuo. Presekla sam se. Ali je našao snage i ustao, poklonio se. Pamtim kad je tog dana otišao kroz dvorište pozorišta, to nam je bio poslednji susret, a odigrali smo jubilarnu, 300. predstavu - otkrila je Mira.