PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

UBIJEN ADVOKAT KOJI JE TREBALO DA BRANI SRBE NA ZAKINTOSU: Brutalna likvidacija u Atini!

Objavljeno: 13.10.2017 17:01Izvor: Kurir

Poznati grčki advokat Mahalis Zafiropoulos, koji je pre dva dana brutalno ubijen u svojoj kancelariji u Atini, bio je jedan od advokata koji je preporučen za slučaj ubistva američkog državljanina bakarija Hendersona na Zakintosu, za koje su optuženi državljani Srbije.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Kolega Mihalis Zafiropoulos jedan je od najboljih advokata u Atini. Trebalo je da sarađujemo, preporučen mi je za slučaj Zakintos, ali sam prvo krenula u pregovore sa kolegom Kougiasom i sa njim se dogovorila... Kolegal Mihalis je bio opcija dva - rekla je beogradska advokatica Zora Dobričanin, koja zastupa naše državljane uhapšene na Zakintosu, osumnjičene za učešće u ubistvo Amerikanca Bakarija Hendersona, u julu ove godine.

Dobričanin napominje da je, iako Zafiropulos nije bio angožovan u "slučaju Zakintos", prilikom sledeće posete Atini trebalo da ga kontaktira, jer je bio aktivan u Advokatskoj komori Atine.

Advokatska komora Srbije i Advokatska komora Vojvodine poslale su telegrame saučešća komori u Atini zbog brutalnog ubistva kolege.

- Preduzećemo i druge aktivnosti u cilju solidarisanja sa kolegama iz Atine. Moj predlog je da na jedan dan i na jedan sat okupljanjem ispred sudova pokažemo naš stav prema ubistvima advokata gde god bili - kaže advokatica Dobričanin i podseća da nijedno ubistvo advokata u Srbiji već godinama nije rasvetljeno.

Napominje da dok se ne rasvetle, u tom mraku crnih brojku, svi smo u opasnosti.

Ubistvo u mafijaškom stilu

Krivičnog advokata Mihalisa Zafiropulosa (52) hicima iz pištolja su ubila dva maskirana čoveka u četvrtak uveče u njegovoj kancelariji, nakon čega su pobegli.

Prema rečima jednog od njegovih saradnika, dvojica muškaraca su se predstavili kao klijenti i došli su u njegovu kancelariju, koja se nalazi između četvrti popularne među mladima, Egzarhije, i najekskluzivnije astinske četvrti Kolonaki.

Oni su potom zamolili ostale da napuste sobu, zbog "poverljivih razgovora", posle čega su se začuli pucnji, a potom je i pronađeno njegovo telo.

 

Ubijeni advokat je proteklih nekoliko godina zastupao mnogobrojne optužene u slučajevima korupcije i takođe bio veoma aktivan u Advokatskoj komori Atine. Međutim, policija je rekla da je "prerano" da se proceni šta je motiv tog zločina.

Zbog svirepog ubistva, odbor Komore je u četvrtak odlučio da na nedelju dana obustavi sve aktivnosti advokata glavnog grada Grčke.