PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

TUŽNI DETALJI O ŽIVOTU MLADIĆA KOGA JE UBILA STRUJA DOK SE TUŠIRAO: Bio je usvojen, ali to nije najgore što ga je zadesilo (FOTO)

Objavljeno: 19.01.2017 22:05Izvor: Telegraf.rs

Njegovi staratelji Slaviša i Vesna Đorđević su podelili tužnu priču ovog mladića, koga život nije mazio od rođenja




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Nikola Đorđević (18), maturant Srednje elektrotehničke škole koji je u utorak 17.januara nastradao u svom domu kada ga je za vreme tuširanja udarila struja, sahranjen je danas na seoskom groblju u Radikinoj Bari nadomak Niške Banje.Njegovi staratelji Slaviša i Vesna Đorđević  su podelili tužnu priču ovog mladića, koga život nije mazio od rođenja.

- Odmah nakon rođenja umrla mu je majka, a za oca nije znao.Kada je imao samo dve godine usvojili smo ga.  Bio je sitan, težak samo devet kila i četiri stotine grama. Zato sam ga zvao „Mali“ i kada je porastao. Usrećio je i mene i suprugu jer smo mnogo patili što nemamo svoje dece. Sve smo činili da mu zamenimo roditelje.

Vapili smo za potomstvom, ali smo se  pomirili sa sudbinom i odlučili da odgajamo dete koje nismo mogli da imamo. Sve što smo mogli, mi smo mu pružili. Odgajali smo ga sa puno ljubavi i razumevanja i on je umeo da nam uzvrati. Voleo nas je kao oca i majku, pa možda čak i više! – pričaju oni  i naglašavaju da je Nikola znao da je usvojeno dete i da je čak uz njihovu pomoć pronašao svoje rođake, ujaka i sestre. Redovno su se družili i poštovali. Bili su i gosti na proslavi njegovog punoletstva, u septembru prošle godine.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Nikola je kod njih odlazio i sam, želeli smo da ima vezu sa biološkom porodicom.

– Sve bih učinio za njega, najviše sam se radovao kada dodjem s posla, a on mi dotrči u susret i traži da se igramo. Nadao sam se sreći, podizao ga kao svog, a sada mi ništa više nije ostalo – priča očajan čovek.

Sada Slaviša ne može da se pomiri sa činjenicom da će im dom ostati pust.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

- Kuća je uvek bila puna njegovih drugova. Pravili su žurke i družili se, bili su dobra deca, nismo imali probleme – dodaje on, dok supruga Vesna ne može da dođe sebi, pogotovo jer je kobne večeri bila u domu sa sinom, ali na žalost nije mogla da mu pomogne jer je godinama nepokretna i kreće se uz pomoć invalidskih kolica.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

– Otišao je da se tušira i bile su uključene dve grejalice. Jedna koja stoji na zidu, a još jedna koja je bila „pomoćna“ jer Nikola nije voleo da se kupa u hladnom kupatilu. Ne znam šta se desilo, samo sam čula u jednom trenutku njegov jauk. Nisam mogla da sa kolicima uđem u kupatilo da mu pomognem. Pozvala sam pomoć ali… – očajno priča Vesna.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Nepoznanica kako je Nikola upao u strujno kolo koje ga je usmrtilo. Instalacije u kući su urađene po propisu i jedini krivac može biti grejalica.

(Telegraf.rs)