PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

STRAŠNO: Otkrivena nelegalna klanica sa osam tona pilećeg mesa!

Objavljeno: 05.03.2015 09:23Izvor: Kurir

U pitanju je nebezbedna hrana koja može da izazove epidemije, zaraze i bolesti opasne po život




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

BEOGRAD - Nelegalna klanica sa oko osam tona neispravnog pilećeg mesa otkrivena je juče u mestu Belegiš kod Stare Pazove, u domaćinstvu J. B., koji se nalazi u bekstvu.

- U pitanju je nebezbedna hrana koja može da izazove epidemije, zaraze i bolesti opasne po život. Tom pilećem mesu je istekao rok, ne zna se njegovo poreklo i njegova sledljivost je nepoznata. Čuvano je u brlogu, u nehigijenskim uslovima - rekao je nezvanično za Kurir službenik koji je učestvovao u akciji otkrivanja ilegalne klanice.

U veterinarskoj inspekciji Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine rekli su da su klanicu otkrili zahvaljujući anonimnoj prijavi, a u pratnji pripadnika MUP. Načelnica veterinarske inspekcije Sanja Čelebićanin potvrdila je da su građani prijavili nelegalnu proizvodnju i prodaju pilećeg mesa.

- Meso je zaplenjeno i biće uklonjeno pod nadzorom Republičke veterinarske inspekcije. Apelujemo na građane da ne kupuju van registrovanih objekata, jer takvo meso nije prošlo veterinarsko-sanitarnu kontrolu - rekla je ona i naglasila da je slučaj J. B. preuzelo Odeljenje za privredni kriminal i Javno tužilaštvo.