PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Srpkinja pobedila na svetskom prvenstvu u pravljenju PICE: Italijani ne veruju kakvu su fantaziju probali (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 23.02.2017 21:10Izvor: Telegraf.rs

Upoznajte ponosnog šampiona sa juga Srbije




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Sonja Stojanović iz Pirota pobedila je na svetskom prvenstvu u pravljenju pice i to ne bi bilo čudno da se takmičenje nije organizovalo u Italiji, zemlji koja je najviše uticala da se ovo jelo popularizuje.

Ova pica je jedna od najukusnijih na Balkanu, a pravi je – Piroćanka (FOTO) (VIDEO)

Srpkinja je navikla na brojna priznanja, a poslednje u nizu je prestižna nagrada – lenta “masterchef” koju joj je u Riminiju dodelila organizacija “Nazionale italiana pizzaioli”.

Vlasnica poznatog pirotskog restorana “Mama rosa” oduševila je žiri svojim specijalitetom “sicilijanska pica” sa specijalnim dodatkom u vidu preliva.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

– Ovo priznanje mi mnogo znači jer je dodeljeno u mesecu kada picerija slavi 25 godina postojanja. Moji Piroćanci u narednom periodu mogu da očekuju puno noviteta, zato što sam mnogo toga novog naučila od Italijana – rekla je oduševljena Sonja.

Foto: Siniša Jelenkov

Foto: Siniša Jelenkov

Takmičenje je organizovano 20. februara, a pica majstor se tek priprema da u svoje recepte pored jagnjetine, čvaraka i plavog patlidžana, oplemeni nekim novim ukusima.

Foto: Siniša Jelenkov

Foto: Siniša Jelenkov

 

(Telegraf.rs)