PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

SLOMIO MU KIČMU: Bacio slugu s terase! Preminuo u bolnici!

Objavljeno: 21.05.2017 13:24Izvor: Kurir

Siniša Milenković (52) preminuo je od posledica pada s balkona vikendice, odakle ga je gurnuo Marko Đ. iz Žitorađe, kod koga je radio




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

ŽITORAĐA - Marko D. (32) iz Žitorađe uhapšen je zbog sumnje da je 8. maja s terase vikendice u selu Konjarnik gurnuo Sinišu Milenkovića (52) , koji je u četvrtak preminuo od zadobijenih povreda u niškom Kliničkom centru.

Marko D. se tereti da je počinio krivično delo nanošenja teške telesne povrede sa smrtnim ishodom. Nakon saslušanja pred zamenikom tužioca, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Prokuplju odredio mu je pritvor do 30 dana.

Negira krivicu

Kako Kurir saznaje, uhapšeni je na saslušanju negirao da je stradalog gurnuo, već je tvrdio da je on sam pao. Istovremeno, meštani Žitorađe tvrde da su oni koji su bili tog kobnog dana u Konjarniku snimili pad nesrećnog Siniše, a potom snimak postavili na Jutjub, odakle je ubrzo sklonjen.
- Otac mi je kazao da su ga gurnuli s terase - i to iz šale! Potom su ga odveli u Dom zdravlja u Žitorađi, a dežurni lekar mu je konstatovao lake povrede, te je sanitetom prebačen kući. Trpeo je stravične bolove, pa sam ga odvezao u prokupačku bolnicu, gde su mu konstatovani prelomi kičme. Prebačen je u niški KC, gde je u četvrtak preminuo - ispričao je za Kurir Bogdan Milenković, sin nastradalog.

Policija i tužilaštvo odmah su pokrenuli istragu, a u slučaj se uključila i policijska unutrašnja kontrola iz Niša.
- Urađena je obdukcija preminulog i sada sledi opsežna istraga, zbog čije tajnosti ne mogu iznositi više informacija - potvrdio je za Kurir viši tužilac u Prokuplju Mikica Milenković.

Alkohol

Podsetimo, kobnog 8. maja grupa muškaraca, među kojima je bio i Siniša, bila je u kući u Konjarniku, gde su slavili seosku slavu Markovdan. U jednom trenutku Marko D. je gurnuo Milenkovića s terase, a kako nezvanično saznajemo, sumnja se da su bili pod dejstvom alkohola.

Meštani Žitorađe tvrde da je Milenković poslednje tri godine radio u kući osumnjičenog.
- Dolazio je svaki dan, pomagao u nekim sitnim poslovima jer je bio nezaposlen, ali je stalno bio i pod uticajem alkohola. U pitanju je skromna i siromašna porodica - kazao nam je jedan poznanik obojice.

Interna istraga
LEKAR POD LUPOM KOMISIJE

Direktor Doma zdravlja u Žitorađi Danijela Tončić kazala je juče za Kurir da trenutno ne može da komentariše slučaj i da zvanične podatke možemo dobiti u ponedeljak.
- Ono što u ovom trenutku mogu da kažem jeste da je formirana zdravstvena komisija, koja će ispitati ceo slučaj i utvrditi da li je bilo propusta u zbrinjavanju pacijenta, i ako jeste, ko je za to odgovoran - kazala je kratko Tončićeva.