PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

PREKLAO BRATA ZBOG HEKTARA ZEMLJE: S leđa mu prerezao grlo, pa isti nož zario sebi u vrat!

Objavljeno: 06.03.2015 00:05Izvor: Telegraf.rs

Ubijeni Zarija (61) je hteo da proda deo zemlje kako bi mogao da završi svoju kuću, ali se to nije dopalo Ljubomiru Zagorcu (55), koji je prema rečima trećeg brata Radomira, od malena bio problematičan




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Ljubomir Zagorac (55) usmrtio je svog rođenog brata Zariju (61) u kući kod Rume, najverovatnije zbog toga što se posvađao sa njim oko prodaje imovine.

TRAGEDIJA KOD RUME: Nožem izbo brata, pa pokušao da izvrši samoubistvo!

 

Naime, njih dvojica su u zajedničkom dvorištu živeli u dve odvojene kuće. Mlađi brat Ljubomir u braku je sa Dragicom sa kojom ima dvoje dece, dok je Zarija živeo sam i često im pomagao, piše Informer.

 

Prema informacijama do kojih je policija došla, Zarija je navodno želeo da proda hektar svoje zemlje kako bi završio kuću, ali se Ljubomir sa tim nije slagao.

 

– Zarija je sedeo u kuhinji kada mu je Ljubomir prišao s leđa i preklao ga nožem toliko jako da je malo falilo da mu odrubi glavu – rekli su iz policije i dodali da ga je kasnije preminulog odvukao do praga kuće i sebi isti taj nož zario u vrat.

 

Foto-ilustracija: Flickr/Aaron GoselinFoto-ilustracija: Flickr/Aaron Goselin

Zločin je otkrila Ljubomirova žena koja je odmah pozvala komšije, a kada je patrola stigla na lice mesta, zatekla je preživelog brata kako leži preko mrtvog Zarija sa teškim povredama.

 

Ljubomir je prevezen kolima Hitne pomoći u Šabac i njegovo stanje je sada stabilno, a Dragica nije želela da daje izjave povodom ovog događaja, ističući da ništa nije videla.

 

Ipak, Zarijih i Ljubomirov brat Radomir i sestra Radinka su ubeđeni da je i ona prisustvovala zločinu.

 

– Ona zna sve. Sve je videla, ali neće da kaže. Znam da su se braća i ranije svađala, ali mi se Zarija nikada nije žalio. Pretpostavljam da se to dogodilo zbog prodaje Zarijine zemlje – rekao je njihov brat Radomir.

 

Foto-ilustracija: sxc.hu/djayo, TelegrafFoto-ilustracija: sxc.hu/djayo, Telegraf

– Ljubomir je očekivao da će i on naslediti, šta li… mada, on nije valjao ni kad je bio dete. Đubre je oduvek bio, samo je pio i ždrao. Zarija je bio invalid, imao je drvenu nogu, ali on je sve radio za Ljubomirovu porodicu, čak im je i kumovao. Decu im je odškolovao, a kupovao je stvari i Ljubomirovoj unuci. I eto kako mu je brat zahvalio. Ljubomir je za mene umro! – dodao je Radomir.

 

Inače, Ljubomir je ratni veteran i bio je 1991. godine na ratištu u Hrvatskoj.

 

– Dok je bio mlad, često se tukao i pio. To što je bio u ratu nije nikakvo opravdanje za ovo to je učinio. I drugi su bili, pa nisu braću zaklali – poručio je Radomir.