PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

POTRESAN ISKAZ STARCA KOJI JE NASMRT PRETUKAO SINA: Kako bih se osećao, UBIO SAM ROĐENO DETE!

Objavljeno: 12.01.2017 11:22Izvor: medio.rs

Stevan Pavlović (89) iz Kljajićeva kod Sombora, koji je u ponedeljak uveče štakama nasmrt pretukao sina Svetu (67), saslušan je juče u Višem javnom tužilaštvu u Somboru, nakon čega mu je određen pritvor do mesec dana




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Na pitanje kako se oseća, samo je kratko rekao: "Pa kako bih se osećao, ubio sam rođeno dete..."

Kako smo saznali od izvora iz istrage, starac je pred tužiocem priznao da je ubistvu prethodila svađa sa sinom.

- Sveto, koji je inače bio sklon alkoholu, napao je oca tražeći mu novac od penzije, koji mu ovaj nije hteo dati, uz obrazloženje da mu treba za hranu i lekove. Sveto je takođe vršio pritisak na oca da na njega prepiše kuću u kojoj su živeli - naveo je naš izvor.

U Stevanovoj trošnoj kući, u Kordunaškoj ulici u Kljajićevu, ostala je da živi njegova supruga Maca, Svetina majka, koja je već duže vreme nepokretna.

- Ubistvo se dogodilo u ponedeljak, oko 19 sati, kad je Sveto došao iz kafane i zapodenuo svađu sa ocem oko novca. Navodno mu je iz besa iščupao i kateter, koji starac nosi već izvesno vreme. Nemoćan da se drugačije odbrani, Stevan je uzeo štaku koja mu se našla pri ruci i njome izudarao sina po glavi - objasnio je naš sagovornik, dodajući da i starac ima vidljive povrede, najviše po rukama.

Pavlovići su, inače, izbegli sa Korduna 1995. godine i nastanili se u Kljajićevu. Sveto je ostao uz roditelje, dok se njegov brat sa svojom porodicom nastanio u Norveškoj, a sestra u Kuzminu. Iako je bio sklon alkoholu, u komšiluku kažu da je Sveto brinuo o teško bolesnim i starim roditeljima, donosio im lekove, išao u nabavku, a ponekad im je i kuvao.

Nije imao stalno zaposlenje, ali je povremeno radio kod privatnika. Bio je vredan i nije birao poslove.

Stevan je imao penziju iz Hrvatske, od koje su živeli, a pomagao im je i sin iz Norveške, koji im je plaćao račune i pomogao u kupovini kuće. 

INFORMER.RS