PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

PORUKA PINKIJEVE DEVOJKE NA NJEGOVOM GROBU: Ono što je napisla SLOMIĆE vam srca

Objavljeno: 29.03.2017 10:05Izvor: Kurir

Više od 17 godina prošlo je od iznenadne smrti tada devetnaestogodišnjeg glumca Dušana Pekića, koga je proslavila uloga Pinkija u filmu „Rane“.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Njegov grob na Novom bežanijskom groblju obilaze na dan smrti svakog 26. marta i rođendan 2. maja članovi porodice i prijatelji, a na spomeniku stoji uklesana poruka koja će vas rasplakati. Na belom mermeru u obliku srca piše:

Spomenik u belom mermeru... Napisano od srcaSpomenik u belom mermeru... Napisano od srca

Želeo da bude glumac

„Ti si otišao, ostale su rane... i ja sam te ostala željna dok me bude, ljubavi moja, tvoja Ana.“

Autori dirljive poruke su njegovi najmiliji i Pinkijeva tadašnja devojka Ana. Ona je, kako smo saznali, danas u kontaktu s njegovom porodicom i majkom Milunkom i obilazi njegov grob.

Ana je nastavila sa svojim životom, ali nije zaboravila prvu ljubav, pa i danas čuva uspomenu na njega.

Dušan Pekić je planirao da nakon služenja vojnog roka u Kraljevu upiše studije glume.
- Akademiju je hteo da upiše, pripremao se za prijemni, a njegova majka doskoro je čuvala njegove materijale - otkrili su nam glumčevi prijatelji.

Priča o Švabi i Pinkiju rađena je na osnovu istinitog događaja, a inspiraciju za film reditelj je dobio nakon što je pogledao televizijsku reportažu. Junaci su dvojica beogradskih mladića koji su se okrenuli kriminalu.

Film je snimnjen 1998. a producirao ga je glumac Dragan Bjelogrlić.

Tužno... Stihovi koji će vas rasplakatiTužno... Stihovi koji će vas rasplakati

Preveden kao „Ozlijede“

„Rane“ su posvećene generaciji rođene osamdesetih, koja je detinjstvo proživela za vreme rata na području bivše Jugoslavije, kada su mržnja i nacionalizam bili na vrhuncu, a produkt svega su mladi ljudi koji su uzor pronalazili na potpuno pogrešnim mestima. Jedan je od prvih filmova koji je prikazan u Hrvatskoj, u prevodu „Ozlijede“, koji je čak i titlovan.

KAKO KOLEGE IZ FILMA „RANE“ PAMTE PINKIJA

Gorica Popović
BUNTOVNIK I DETE ULICE

On je bio potpuno autentičan. Ništa nije trebalo da glumi, već da bude ono što jeste. Bio je u pubertetu, buntovnik i dete ulice. Strašno sam se potresla kad je iznenada preminuo.

Milan Marić
PRVI PUT ME JE NAPIO

Bili smo veoma mladi kad su nas proslavile uloge u filmu „Rane“. S njim sam se prvi put napio, otišao na letovanje i delio tajne. Noć kada su mi javili da je preminuo nikad neću zaboraviti. 

Miki Manojlović
ISPEKAO ZANAT ZA DVE NEDELJE

Pinki je za 15 dana rada ispekao filmski zanat. Imao je svest da je uloga koju igra glavna. Znao je tačno šta se sme ili ne tokom snimanja. Izabran je na velikom kastingu.