PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

PAD Vozač "bentlija" koji je presekao Vučićevu kolonu uhapšen zbog droge!

Objavljeno: 26.10.2017 09:55Izvor: Blic

Luka Radulović (36), osumnjičen da je ugrozio bezbednost Aleksandra Vučića kada je presekao predsedničku kolonu vozila, uhapšen je večeras zbog droge.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Kako "Blic" nezvanično saznaje, Radulović je uhapšen po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u okviru istrage vođene protiv organizovane kriminalne grupe dilera narkotika. Po nalogu tužilaštva akciju je sprovodila Bezbednosno informativna agencija (BIA) i Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK). Osim Radulovića uhapšeni su A. M., S. N. i M. G., a u toku su pretresi stanova koje su koristili.

Radulović, kao vozač, i Stevan Dukić (22) i Miloš Tančev (22), kao saputnici u "bentliju", osumnjičeni su da su ugrozili bezbednost predsednika Srbije kada su 2. septembra 2017. presekli njegovu kolonu vozila na kružnom toku na Topčiderskoj zvezdi u Beogradu.

Vlasnik luksuznog "bentlija" je fudbaler Ivica Dragutinović. Od njega je Radulović kao šef obezbeđenja u klubu "Nana" na Senjaku pozajmio automobil da se provoza. Osim "Nane" Radulović, Dukić i Tančev obezbeđuju i beogradske splavove "River" i "Blejvoč", a rade u agenciji za obezbeđenje čiji je vlasnik ultimat-fajter Dušan Panajotović. Inače, Panajotović je hapšen zbog pokušaja ubistva, a pravosnažno je osuđen zbog iznude i nedozvoljenog držanja oružja.

Radulović i dvojica njegovih kolega su ubrzo posle presecanja predsedničke kolone bili uhapšeni i određen im je pritvor. Nakon što su saslušani predviđeni svedoci oni su pušteni iz pritvora 20 dana kasnije, 22. septembra, a postupak protiv njih je nastavljen.

Analizom krvi je utvrđeno da je Radulović, koji je vozio, bio pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, dok druga dva mladića nisu. Radulović je letos pobegao iz Austrije nakon incidenta u jednom klubu u Beču, kada je, kako sumnja tamošnja policija, pucao na dvojicu Čečena.

On ima debeo policijski dosije u Srbiji. Radulović je i 2016. hapšen zbog droge. Tada je kod njega pronađeno 10 grama kokaina. I pre toga su mu pisane krivične prijave zbog sumnje da je posedovao i preprodavao drogu, ali i zbog razbojništva i nasilničkog ponašanja.

Prema opertivnim podacima, Radulović održava kontakte sa ljudima iz zemunskog klana, ali i sa jednim visokim funkcionerom policije.