PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ODLAZAK MUZIČKE LEGENDE: Preminuo Vlada Divljan!

Objavljeno: 06.03.2015 00:10Izvor: Telegraf.rs

Velikan jugoslovenske i srpske muzike Vlada Divljan (1958-2015) preminuo je jutros u Beču nakon duge i teške bolesti




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Jedan od istinskih velikana jugoslovenske i srpske muzike Vlada Divljan (1958-2015) preminuo je jutros u Beču nakon duge i teške bolesti.

 

O datumu, vremenu i mestu sahrane odlučiće porodica.

 

Evo šta je Vlada Divljan rekao o svojoj bolesti

Krajem sedamdesetih godina Vlada Divljan je bio član džez-rok grupa Merlin i Zvuk Ulice, a od 1980. do 1984. godine bio je predvodnik vokalno-instrumentalnog sastava Idoli.

Od 1985. godine krenuo je sa samostalnom karijerom, u okviru koje je nastavio sa pop-rok formom uporedo se baveći filmskom muzikom. Od avgusta 1991. do septembra 1997. godine živeo je u Australiji (Sidnej), nakon čega se vratio u Beograd.

Kada su Divljana svojevremeno pitali kako gleda na vreme kada su Idoli zajedno sa još nekoliko grupa pokrenuli “novi talas” u muzici, on je izjavio da je nostalgičan pre svega prema svojoj mladosti.

– Kad je reč o Idolima, rekao bih da sam više srećan nego nostalgičan što sam bio deo svega toga jer imam čega da se sećam, ne zbog toga što sam veliki, nego zato što to što sam radio tada i danas ima nekog smisla. Imali smo sreću da u pravo vreme budemo na pravom mestu. Bili smo dovoljno mladi da imamo tu ludačku energiju i nismo previše razmišljali o posledicama nekih stvari, a opet dovoljno odrasli da materijalizujemo ideje i napravimo te pesme – izjavio je pre dve godine Divljan za magazin “Story”.

Od juna 1999. godine Divljan je živeo i radio u Beču.

Podsećamo vas šta je povodom iznenadnog pisanja brojnih medija u Srbiji i regionu o njegovom zdravstvenom stanju, Vlada Divljan rekao pre nepuna dva meseca:

Vlada Divljan u bolnici, bori se za život!

– Najpre želim da se zahvalim svim medijima koji se brinu za moje zdravstveno stanje. Trenutno sam na infektivnom odeljenju čuvene bečke bolnice AKH zbog problema izazvanih preležanim zapaljenjem trbušne maramice. Osećam se vrlo dobro i daleko sam od bilo kakve “životne ugroženosti” i “borbe za život”, kako je to moj drug Maks Juričić pomalo preterano zabrinuto izjavio – rekao je Divljan i nastavio:

– Istina je da mi je pre dve godine dijagnostifikovan tumor na slepom crevu koji je početkom prošle godine uspešno operisan i poslat u “mirovinu”. Inače, uskoro mi izlazi novi singl “Neposlušna građanka” koji sam snimio sa grupom beogradskih muzičara, kao i album snimljen uživo sa zagrebačkim Ljetno Kino Big Bendom, da iskoristim prostor za besplatnu reklamu! (smeh) Više o svom zdravstenom stanju objaviću uskoro, u vidu feljtona, pošto vidim da je interesovanje veliko! – zaključio je on.