PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Nišlijka čija beba nije dobila lekarsku pomoć zbog 357 dinara: Nemam ja ništa od suspenzije, mom sinu je moglo svašta da se desi (FOTO)

Objavljeno: 22.02.2017 16:38Izvor: Telegraf.rs

Posle suspenzije medicinske sestre, čeka se na rezultate unutrašnjog nadzora Doma zdravlja u Prokuplju




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Nišlijka Nevena Tomić Stojanović, majka osamnaestomesečnog mališana koga navodno medicinska sestra u prokupačkom Domu zdravlja nije htela da primi na pregled zbog manjka sitnog novca, takav tretman komentariše kao nehuman i neljudski. Da se mom detetu tog dana nešto desilo, nikakva suspenzija ni otkaz to ne bi mogli da nadoknade. Razumem da je većina zaposlenih nezadovoljna poslom i platom, ali moramo da budemo ljudi. Ono što je urađeno meni i mom detetu u najblaže rečeno je nehumano – tim rečima ona komentariše odluku rukovodstva da sa posla privremeno udalji medicinsku sestru.

Nemila scena, prema Neveninim tvrdnjama, desila se 15. februara kada je njenom mališanu pozlilo u Prokuplju gde je provodila Sretenjske praznike. Kako je tada kazala, beba je povraćala i dobila dijareju zbog čega je odvela u tamošnji Dom zdravlja.

Kako nije imala zdravstvenu knjižicu trebalo je da plati 357 dinaraza pregled, ali je kako navodi Nevena, vraćena je sa šaltera jer je dala novčanicu od 1.000 dinara a medicinska sestra nije imala novac za kusur.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Nakon što je ogorčena Nišlijka svoju priču podelila sa medijima, reagovao je direktor ove zdravstvene ustanove Pavle Orbović koji je doneo rešenje o suspenziji medicinske sestre do okončanja inspekcijskog nadzora.

Nevena kaže da pozdravlja ovaj potez rukovostva prokupačkog Doma zdravlja, te da je njeno obraćanje javnosti bio skroman pokušaj da se ovakve stvari menjaju.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

– Ne samo deca već svi pacijenti imaju pravo da budu zbrinuti. Često se ljudi s pravom žale na neljubaznost osoblja ne samo u zdravstvenim, već i u drugim javnim ustanovama. Znam da ima dobrih službenika koji savesno obavljaju svoj posao, ali na žalost ima i onih drugih. Ja sam to na drastičan način osetila, moje dete je imalo sreću da je živo i zdravo jer sam ga odmah odvela u Niš kod lekara. Ali, moglo je da bude drugačije, ne shvatam samo zbog čega – pita se ova Nišlijka.

Rukovodstvo prokupačkog Doma zdravlja najavilo je da neće davati ishitrene ocene ovog događaja, te da će njihovi dalji potezi zavisiti od rezultata nadzora koji se ovim povodom sprovodi u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

(D.R.)