PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

NEDOSTAJE SAMO JEDAN DETALJ ZA RAZREŠENJE ZLOČINA: EVO O ČEMU SE TRENUTNO VEĆA NA SUDU!

Objavljeno: 18.10.2017 09:18Izvor: Blic

Ko je i kako ubio pevačicu Jelenu Krsmanović može sa sigurnošću da bude utvrđeno analizom oružja kojim je zločin počinjen, ali ni posle godinu i po dana nije otkriveno šta se sa njim desilo.
Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

- Oružje kojim je izvršeno krivično delo jedan je od krucijalnih dokaza jer pokazuje način na koji je to delo učinjeno - kaže za "Blic" advokat Ivan Bajazit.

Oružje kojim je ubijena pevačica Jelena Krsmanović od samog početka istrage njenog ubistva predstavlja najveću misteriju. Od kamena, motke, bejzbol palice, pa do čekića i šrafcigera, priče o predmetu kojim je ubica nesrećnu pevačicu devet puta krvnički udarao u glavu menjane su sve do hapšenja njenog supruga Zorana Marjanovića zbog sumnje da je počinio ubistvo. Tada je "Blic" eksluzivno imao uvid u fotografije sa obdukcije Jelene Krsmanović, koje su ukazale na to da je korišćen oštar predmet. Užasne, snažne povrede jasno ukazuju na to da je Jelena ubijena iz strasti - ubica je žrtvu napao s leđa, udarajući je oštrim predmetom (šrafcigerom ili čekićem) najviše po sredini i po desnoj strani glave. Nije se zaustavio kada je pala, već ju je udarao i dalje.

Jelena MarjanovićJELENA MARJANOVIĆ • FACEBOOK / FACEBOOK

Iako je nedeljama nakon ubistva policija pretraživala šire područje mesta gde je Jelena ubijena, od predmeta koji je korišćen u ovom monstruoznom zločinu nije bilo ni traga ni glasa. Kanal u Crvenki, gde je telo nađeno, isušen je nekoliko puta, sve šiblje i trava isečeni su, divlja deponija na kraju nasipa raščišćena je, pregledani su kontejneri na putu ka Crvenki, pretresene su sve kuće u tom mestu, ali bezuspešno.

To što oružje nije nađeno, moglo bi da ukazuje da je zločin dobro osmišljen i da ga je ubica poneo sa sobom, rešivši ga se negde gde policija neće tražiti. A za to je, moglo bi se reći, imao dovoljno vremena pošto je od trenutka kada je Jelena Krsmanović nestala, to jest kada je ubijena, do pronalaska tela prošlo više od 20 sati.

U blizini mesta gde je nađeno telo pevačice su Dunav, ali i tri kanala na putu između Crvenke i Borče, gde je ubica mogao da se reši oružja. Takođe, mogao ga je baciti i u šumu koja vodi ka šljunkari u blizini mesta gde je pevačica ubijena. A mogao ga je odneti i na drugi kraj grada jer je policijska potraga za nestalom pevačicom započeta kasno u noć nekoliko sati pošto je, prema tvrdnjama supruga Zorana Marjanovića, poslednji put viđena.

Zoran MarjanovićZORAN MARJANOVIĆ • DEJAN BRIZA / RAS SRBIJA

Stručnjaci sa kojima smo razgovarali naglašavaju da je oružje kojim je izvršeno neko krivično delo najbitniji dokaz u rešavanju slučaja.

- Pronalaskom oružja kojim je neko ubijen slažu se činjenice. Ono je jedan od tri stuba u rešavanju slučaja. Ono predstavlja način na koji je neko ubijen - naglašava advokat Ivan Bajazit.

- Uvek je sredstvo izvršenja jako važno za sam proces istrage jer ono može odvesti do ubice i do odgovora kako je ubica izvršio krivično delo. Međutim, ono nije najneophodnije jer se može i bez njega zaključiti kako je neko ubijen. Postoje i drugi dokazi i druga sredstva - zaključuje on.

Saslušanje svedoka u istrazi ubistva pevačice Jelene Krsmanović počelo je u ponedeljak u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Prva je iskaz dala Teodora Krsmanović, sestra od strica ubijene Jelene. Odmah nakon nje u tužilaštvo su došli Vladimir i Miloš Marjanović, međutim oni su iskoristili svoje pravo kao privilegovanih svedoka koji su u srodstvu sa okrivljenim da ne daju izjave pred tužiocem.