PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

MRTAV SLOBA I DALJE NA AMERIČKOJ CRNOJ LISTI! Evo ko je još iz Srbije pod EKONOMSKIM SANKCIJAMA Vašingtona

Objavljeno: 12.02.2016 09:20Izvor: Telegraf.rs

Imena pokojnika nisu neuobičajena na ovom spisku jer je glavni cilj američkog ministarstva finansija da zaustavi protok novca, tako da njihovi računi i eventualna imovina koju imaju u SAD, ostaju zamrznuti i nakon njihove smrti




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Na spisku pojedinaca pod ekonomskim sankcijama Amerike – na tzv ekonomskoj “crnoj listi” američke vlade, nalazi se oko 230 osoba, među kojima je i pokojni bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević kao i čitava njegova porodica!

Spisak koji redovno, više puta mesečno ažurira Agencija za kontrolu strane aktive (OFAC), koji radi u okviru Ministarstva finansija, sadrži oko 230 imena sa Balkana, najviše iz BiH, Srbije, uključujući Kosovo i Metohiju i Makedonije.

Uz Slobodana Miloševića na listu su i njegova supruga Mirjana Marković, sin i kćerka Marko i Marija, snaja Milica Gajić, pokojni brat Borislav i njegova supruga Milanka, pišu “Večernje novosti“.

Foto: e-stock.us/Matija Koković

Foto: e-stock.us/Matija Koković

Imena pokojnika nisu neuobičajena na ovom spisku jer je glavni cilj američkog ministarstva finansija da zaustavi protok novca, tako da njihovi računi i eventualna imovina koju imaju u SAD, ostaju zamrznuti i nakon njihove smrti.

Na ovom spisku se nalaze još i drugi haški optuženici i osuđenici Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Vojislav Šešelj, Goran Hadžić, Franko Simatović, Jovica Stanišić, Milan Martić, Milan Kukić…

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Iako su odslužili kaznu s “crne liste” nisu izbrisani ni Nikola Šainović, Momčilo Krajišnik i Dragoljub Ojdanić.

Od nedavno na spisak je dodat i Jonuz Musliu, predsednik nacionalnog saveta Albanaca.

Na listi je i Milorad Ulemek Legija, prenosi ovaj list.

(Telegraf.rs)