PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

MISTERIJA TRAJE TRI MESECA: Da li ovaj brodić krije tajnu o nestanku Barbare

Objavljeno: 23.02.2017 09:53Izvor: Kurir

Članovi spasilačkog tima „Tisa“ iz Sente na reku će se brodićem „Nada“ otisnuti u ponedeljak, 27. februara




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

SENTA - Potraga za srednjoškolkom Barbarom Vitez (15) iz Sente, koja je, kako se sumnja, 25. novembra prošle godine pala s mosta u Tisu i nestala, biće uskoro nastavljena, saznaje Kurir.

Članovi spasilačkog tima „Tisa“ iz Sente na reku će se brodićem „Nada“ otisnuti u ponedeljak, 27. februara.
- Imali smo jaku volju da to i ranije učinimo, ali iz objektivnih razloga to još nije moguće. Na Tisi su jake struje, a i dalje je na snazi zabrana plovidbe - kaže Nandor Baranji, predsednik spasilačkog tima „Tisa“.

On podseća da je potraga za telom nestale tinejdžerke obustavljena 5. januara.

- Duže vreme Tisa je bila okovana ledom, pa nije bilo nikakve mogućnosti da budemo na reci. Konačno ćemo, za koji dan, nastaviti potragu, i to sa trodimenzionalnim sonarom koji nam je ustupilo udruženje Reka regata iz Stare Pazove.

Montirali smo ga na brodić „Nada“, vlasnika Zorana Milosavljevića iz Sente. Ovim brodićem smo, u četiri navrata, pretraživali dno, ali smo morali da odustanemo kad se vreme pogoršalo. Sa nama je bio i arheolog Raško Ramadanski. On je dobro upoznat s reljefom rečnog dna. Dno oko mosta puno je podvodnih prepreka od konstrukcije starog mosta koji je srušen u Drugom svetskom ratu - navodi Baranji.

On i njegove kolege nadaju se da će ih „Nada“ poslužiti.

- Daćemo sve od sebe nađemo telo - zaključuje Baranji.