PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

MINISTRI STALI U ODBRANU PREMIJERKE I PORUČILI: Gutoviću, sram te bilo!

Objavljeno: 14.08.2017 08:59Izvor: Alo!

Ministri stali u odbranu premijerke!




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Nakon što je poznati glumac Milan Lane Gutović gostujući u jednoj emisiji na skandalozan način izvređao predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić nazivajući je kučkom, ministri za “Alo!” komentarišu reči glumca kao skandalozne, diskriminatorske i da ponajvše govore o njemu samom.

Naime, Milan Lane Gutović je kazao da nema ništa protiv što je Ana Brnabić lezbijka, ali da mu smeta što je premijerka.

Ana BrnabićAna Brnabić, Foto: Vesna Lalić

– Ona kaže da je od rođenja lezbijka i na to nema niko nikakvu primebu, ali imam na to zašto je premijerka. Niko nema ništa protiv njenog lezbejstva. Ja imam kučku koja je od rođenja kučka, to je moj pas, i nemam ništa protiv dok mi ne postane premijer – rekao je on.

Skandalozna izjava poznatog glumca naišla je na osudu članova Vlade koji su stali u odbranu premijerke Ane Brnabić.

Jadranka JoksimovićJadranka Joksimović, Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Zaista sam sociološki zainteresovana za fenomen pojedinih glumaca koji iskreno veruju u svoju intelektualnu supremaciju, ali je teško objašnjavaju bez uvreda i jeftine prigradske poluironije. Koliko se sećam, Gutović je svojevremeno neuspešno pokušao politički da se angažuje, a evo sad je očigledno o kakvim se dometima, političkim i ljudskim, radi - kazala je za “Alo!” ministarka zadužena za veropske integracije Jadranka Joksimović.

Slavica Đukić DejanovićSlavica Đukić Dejanović, Foto: Oliver Bunić

Šokirana izjavom poznatog glumca bila je i ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović koje je izjavu Laneta Gutovića ocenila kao bezobrazluk.

- Bezobrazluk renomiranog glumca je sramni pokazatelj diskriminacije koja bi morala biti daleko od moderne Srbije i umetnosti - kazala je ona za “Alo!”.

Diskriminacija:  Zorana MihajlovićZorana Mihajlović, Foto: Dejan Briza

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, navela je da sporna izjava mnogo više govori o onome ko je dao.

- Svaka izjava je slika onog ko izjavu daje, a ne slika onoga koga se izjava tiče - kratko je za “Alo!” prokomentarisala Mihajlovićeva.

Branko RužićBranko Ružić, Foto: Dušan Milenković

Izjavu Milana Gutovića juče je osudio i ministar Branko Ružić, naslednik Ane Brnabić na čelu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

- Izjave tog tipa nisu umetnička sloboda niti igra reči. Radi se o krajnje diskriminatorskom stavu prema ženama i homofobičnoj histeriji koja ne treba i ne sme da živi u našem društvu - kazao je Ružić za “Alo!”.

Zoran ĐorđevićZoran Đorđević, Foto: Predrag Dedijer

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kaže za „Alo!“:

- Diskriminacija je nedopustiva u svakom društvu, a što se tiče konkretnog slučaja iskoristio bih citat i rekao da Gutović ima veliku prednost nad pametnim čovekom: uvek je zadovoljan samim sobom.