PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Ma, kakva lutka, to je beba. Čopor pasa joj se približavao: Ispovest Zlatka koji je pronašao ostavljeno dete na Konjarniku

Objavljeno: 25.05.2017 10:25Izvor: Telegraf.rs

- Veoma volim decu, a kada mi se ono malo, slatko, sa crnom kosicom, osmehnulo, nije bilo lepše nagrade - ispričao je policajac




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Kada se u ponedeljak, 23. maja, policajac van dužnosti Zlatko Marković oko 19 sati zatekao naKonjarniku, nije mogao ni da posumnja da će biti odgovoran za spasavanje jednog nevinog života – bebe od godinu i po dana koju su roditelji ostavili na ulici.

– Ulični psi su joj prilazili, jedva sam zaustavio kamion i stigao da ih rasteram. Prvo sam pomislio da je lutka. Tek kada sam video da se mrda, shvatio sam “ma kakva lutka, to je beba“. A čopor pasa se približavao. Nekako sam se parkirao i rasterao ih – priča Marković za Blic.

Devojčica je bila polugola, samo u pelenama i tankoj benkici. Plakala je i tresla se od hladnoće.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Foto-ilustracija: pixabay.com

– Pomislih kako da joj pomognem tako malenoj, naziralo se da su joj nikla samo dva zubića. Video sam da nije povređena i zamotao je u moju bluzu. Dao sam joj i malo vode da pije i onda se malo primirila. Počnem da vičem, misleći možda da su joj roditelji negde blizu, ali niko nije odgovorio. Pitam neke ljude nedaleko odatle, svi me belo gledaju. Tada sam shvatio da ju je neko ostavio i pozvao svoju službu da mi pošalju kola Hitne pomoći – priseća se Marković.

Kako kaže policajac heroj, koji je i sam otac, ne može da shvati da je neko tek tako napustio bebu, a sama sigurno nije mogla tu da dođe.

– Prva pomisao mi je bila da te roditelje treba najoštrije kazniti, ali mislim da takva ne postoji ni u jednom zakonu koja bi bila primerena za njih. Veoma volim decu, a kada mi se ono malo, slatko, sa crnom kosicom, osmehnulo, nije bilo lepše nagrade. Jedva su je odvojili od mene. Ni doktorka iz Hitne pomoći nije mogla da veruje. Rekla je “ma nemoguće da se tako brzo vezala za tebe” – priseća se Zlatko.

Devojčica je prebačena u Zvečansku, a policija i Centar za socijalni rad tragaju za njenim roditeljima, kada će se znati da li će dete moći da im se vrati i da li je bilo zloupotrebe roditeljskog prava.