PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

KRALJICA I PROSJACI: Naprednjačkoj direktorki plata 170.000, radnicima po 6.000 u ratama!

Objavljeno: 31.10.2014 12:23Izvor: dnevno.rs

Generalna direktorka preduzeća Betonjerka d.o.o. iz Aleksinca, Jasna Stevović, inače članica SNS, sebi je isplatila punu zaradu u iznosu od 175.681,00 din, dok su radnici za to vreme dobili dva iznosa od po 6.000 dinara. Direktorka tvrdi da je radnicima naknadno isplaćeno još po 7.000 kao i da smatra da su toliku platu i zaslužili!




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Jasna Stevović iz Niša, članica SNS, za koji mnogi Aleksinčani tvrde da je na visokom položaju u ovoj stranci na dužnost direktora Betonjerke stupila je 26. avgusta ove godine. Za to vreme je, kako tvrde zaposleni koji su se javili redakciji portala Dnevno.rs izgubljeno više tendera, a sama direktorka nije učinila ništa kako bi se preduzeće izvuklo iz problema u kojima je bilo, kao i da su njene tvrdnje o „sređivanju" preduzeća lažne.

Pored toga, Jasna Stevović je, kako navodi naš izvor, sebi isplatila punu platu u iznosu od od 175.681,00 dinara, dok su radnici za to vreme primili dva iznosa po 6.000 dinara.

– Nije poznato koliko je isplaćeno na ime dnevnica za službena putovanja i upotrebe sopstvenog vozila u službene svrhe iako je to traženo zahtevom oba reprezentativna sindikata od 15.10.2014. godine – kaže jedan od zaposlenih u Betonjerci koji nije želeo da otkriva svoj identitet.

I sama Jasna Stevović se oglasila ovim povodom, pa je u intervjuu uza portal Aleksinac.net pokušala da opravda enormne razlike u platama rukovodstva i zaposlenih.
– Zaposleni u Betonjerci u ovom periodu su do sada primili 19 hiljada dinara , 2 puta po 6 i sada 7, sa sve doprinosima. Isplaćena je naknada za rad direktora u akcionarskom društvu, prema Zakonu o privrednim društvima. Platni fond za zaposlene u Betonjerci je oko 8 miliona dinara. U našim uslovima, plate su zaslužena naknada za rad zaposlenih.

Nadoknada za rad direktora nije nerealno velika u odnosu za ostale zaposlene – bilo je sve što je konkretno o isplati zarada ispričala Jasna Stevović.

Kako tvrdi zaposleni Betonjerke koji se javio portalu Dnevno.rs, direktorka je iznela niz netačnih tvrdnji: da su plaćena odsustva koja je zatekla prekinuta, da je obnovljena proizvodnja, da je nabavljen repromaterijal i izmireni troškovi za gorivo, da su isplaćene zatečene obaveze, da radi na jačanju timskog duha zaposlenih.

Međutim, istina je malo drugačija. Naš portal došao je u posed poverljivog dokumenta, odnosno zahteva koji su zaposleni ove kompanije uputili Agenciji za privatizaciju.

U ovom zahtevu navodi se da je većina radnika još uvek na plaćenim odsustvima, da nije nabavljen materijal i da dugovi nisu izmireni, što je u suprotnosti sa direktorkinim tvrdnjama. Naprotiv, radnici navode da poverioci svakodnevno zovu radi naplate potraživanja, kao i da im se direktorka uopšte ne javlja na telefon, kao i da u firmu danima dolazi inspektor kriminalističke policije, odeljenja za privredni kriminal i to zbog prijava protiv bivšeg direktora i izvršne direktorke.

Međutim, direktorka Jasna Stevović uporno tvrdi da je u Betonjerci sve u redu, kako se sprema privatizacija i kako su plate prema zaslugama.

Ona priznaje da je zatekla loše međuljudske odnose i nedostatak timskog duha, ali da vredno radi na tome kako bi se stanje u Betonjerci popravilo.

Kako bismo stupili u kontakt sa direktorkom Betonjerke Jasnom Stevović pozvali smo ovo preduzeće, međutim niko nije odgovarao na naše pozive.