PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Koliku kaznu može dobiti tetovirani policajac što je pucao na svadbi: Da li je ovo dovoljno za ranjavanje devojčice?!

Objavljeno: 12.06.2017 19:15Izvor: Telegraf.rs

MUP je saopštio da je policajac koje je pucao priveden zbog izazivanja opšte opasnosti i teškog dela protiv opšte sigurnosti




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Goran K. koji je na sopstvenoj svadbi pripucao iz pištolja u Sremskoj Kamenici i ranio devojčicu koja je bila na rođendanskoj proslavi u Alibegovcu, ukoliko se utvrdi da je metak koji je on ispalio pogodio devojčicu, za delo nanošenja teških telesnih povreda iz nehata bi mogao da dobije do tri godine zatvora.Prema Krivičnom zakoniku kazne za nanošenje teške telesne povrede su sledeće:

TEŠKA TELESNA POVREDA

* Upotreba vatrenog oružja na javnom mestu, odnosno pucanje u vazduh, kažnjava se zatvorom od dve do 10 godina zatvora.

(1) Ko drugog teško telesno povredi ili mu zdravlje teško naruši, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

(2) Ko drugog teško telesno povredi ili mu zdravlje naruši tako teško da je usled toga doveden u opasnost život povređenog ili je uništen ili trajno i u znatnoj meri oštećen, ili oslabljen neki važan deo njegovog tela, ili važan organ ili je prouzrokovana trajna nesposobnost za rad povređenog, ili trajno i teško narušenje njegovog zdravlja ili unakaženost, kazniće se zatvorom od jedne do osam godina.

(3) Ako je usled dela iz st. 1. i 2. ovog člana nastupila smrt povređenog lica, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do dvanaest godina.

(4) Ko delo iz st. 1. i 2. ovog člana učini iz nehata, kazniće se zatvorom do tri godine.

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

(5) Ko delo iz st. 1. do 3. ovog člana učini na mah, doveden bez svoje krivice u jaku razdraženost napadom, zlostavljanjem ili teškim vređanjem od strane povređenog,
kazniće se za delo iz stava 1. zatvorom do tri godine, za delo iz stava 2. zatvorom od tri meseca do četiri godine, a za delo iz stava 3. zatvorom od šest meseci do pet godina.

(6) Ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno prema maloletnom licu ili bremenitoj ženi ili licu koje obavlja poslove od javnog značaja, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina, za delo iz stava 2. ovog člana zatvorom od dve do dvanaest godina, a za delo iz stava 3. ovog člana zatvorom od pet do petnaest godina.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Foto-ilustracija: pixabay.com

PRIVEDEN ZBOG IZAZIVANJA OPŠTE OPASNOSTI

Jovan K, otac policajca Gorana K. (29) koji je uhapšen zbog pucnjave na sopstvenoj svadbi, tokom koje je zalutali metak pogodio devojčicu (10), sumnja da je dete pogodio metak iz pištolja njegovog sina.

MUP je saopštio da je on priveden zbog izazivanje opšte opasnosti i teško delo protiv opšte sigurnosti.

On se tereti da je juče u Sremskoj Kamenici, na svadbenom veselju, ispalio iz pištolja metak koji je ranio u ruku desetogodišnju devojčicu u Alibegovcu.

G.K. je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca, kojem će biti priveden na saslušanje.

– Brzom reakcijom policije identifikovan je učinilac ovog krivičnog dela i osim procedure koja je predviđena za ovo krivično delo, policijski službenik G.K. će biti udaljen iz Ministarstva unutrašnjih poslova do okončanja disciplinskog postupka.

– Odlučnom reakcijom želimo da poručimo da ćemo brzo i energično kazniti sve one koji smatraju da ih policijska značka može abolirati u činjenju krivičnih dela i bahatom ponašanju prema građanima Srbije – poručio je za direktor policije Vladimir Rebić.

(Telegraf.rs)