PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

KARADŽIĆ: Savićević je legenda, jedini je uz Švajcarce doveo u pitanje odluku o prijemu Kosova

Objavljeno: 03.05.2016 19:31Izvor: Telegraf.rs

Savićević se principijelno zalagao za poštovanje odredbi Statuta, koje su kasnije grubo prekršene, ističe predsednik FSS




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić reagovao je na informacije albanskih medija o navodnoj podršci predsednika FS Crne Gore Dejana Savićevića prijemu kosovskog saveza u UEFA.

– Posle burnih dešavanja na Kongresu UEFA i nekih dezinformacija koje su kasnije preplavile medije, osećam obavezu da istaknem sledeće. Dejan Savićević, predsednik FS Crne Gore i jedna od najvećih legendi srpsko-crnogorskog fudbala, bio je jedini, uz predstavnika švajcarskog saveza, koji je diskutovao i stavio pod veliki znak pitanja predlog UEFA da se glasa za promenu Statuta UEFA koji bi i pravno otvorio vrata FS samoporoglašene države Kosovo u članstvo UEFA – rekao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, Savićević se principijelno zalagao za poštovanje odredbi Statuta, koje su kasnije grubo prekršene.

– Uostalom, citiram njegove reči izgovorene sa kongresnom govornicom: “Šta će nam onda Statut ako ga ne poštujemo – poručio je Karadžić.

Kosovski savez primljen je u UEFA, uprkos tome što prethodno nije prošao predlog o promeni statuta, člana 5, tačka 1, da članica može da bude samo država priznata od strane Ujedinjenih nacija.

(Telegraf.rs)