PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

DEČKO MI JE MIGRANT IZ SIRIJE, ZOVE SE ADNAN, MNOGO GA VOLIM: Beograđanka otkriva kako je upoznala LJUBAV SVOG ŽIVOTA!

Objavljeno: 26.07.2016 12:15Izvor: Telegraf.rs

Beograđanka Smiljana Đorđević je otišla u Nemačku zbog posla, nije ni sanjala da će se tamo zaljubiti, i to u migranta iz Sirije




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Ljubav između devojke iz Beograda i migranta iz Sirije – zvuči pomalo nerealno, zar ne? Ali, mi vas uveravamo da je i to moguće.

Smiljana Đorđević (35), ekonomista iz Beograda, otišla je pre godinu dana službeno u Nemačku. Do tada je u Beogradu već imala prilike da se susretne sa migrantima, ali kako sama kaže, bilo joj je nezamislivo da će se sa jednim od njih čak upustiti u romansu.

– Upoznali smo se na železničkoj stanici u Hanoveru. Propustila sam voz, dečko je bio na stanici i video da mi je bukvalno otišao ispred nosa, prišao mi je i rekao da će sledeći za dvadeset minuta. Pitao me je da li možemo da se upoznamo na iznenađujuće dobrom engleskom. Rekao je da se zove Adnan – kazala je za Telegraf Beograđanka.

Smiljana nam je ispričala da joj nije bilo ni na kraj pameti da je dečko sa železničke stanice migrant.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

– Bio je u svetlim, čistim farmerkama i beloj opeglanoj košulji. Još kad je progovorio na maltene perfektom engleskom, zaista sam mislila da nije migrant. Čim mi je rekao da je iz Sirije i da je u Nemačku došao da traži azil, pitala sam ga odakle mu pegla? Nasmejao se i rekao da ih u smeštaju baš fino paze, i da čak i peglu imaju. Govorio je smejući se, dok su mu se nestvarno beli zubi caklili na suncu – kazala je tidesetpetogodišnjakinja.

Prema rečima Đorđevićeve i tome što joj je momak ispričao, uslovi za azilante u Nemačkoj su na zavidnom nivou.

– Adnan je migrant iz Sirije, u Nemačkoj je oko godinu dana. Podneo je zahtev za azil i još uvek čeka odobrenje, a to je procedura koja dosta dugo traje, do tada je u kolektivnom smeštaju. Prolazi kroz period asimilacije, uči jezik i čeka. Rekao mi je da čim podnesu zahtev za azil, dobijaju svakog meseca 600 evra, što im omogućuje zaista normalan život. Oni ne plaćaju smeštaj i hranu – ispričala je Smiljana.

Pored toga što je duhovit i zgodan, Beograđanka nam je rekla da je Adnan i obrazovan.

– On je arhitekta. To mi je rekao tek kad smo se već bili zbližili. Kaže da mu je glupo da o tome priča, jer vidi da dosta njih govori da su obrazovani i da su završili razne fakultete, a vidi se da nisu i da lažu. Tako da je njemu koji je zaista završio faks, neprijatno da o tome priča. Nisam ni sanjala da ću nekog poput njega da sretnem, i da će mi reći da je migrant. Takvih momaka nema ni u Beogradu, ili su se vešto krili, a možda ja nisam imala sreću da naletim na nekog tako finog, dobrog i normalnog. Počela sam zaista da verujem u sudbinu – zaključila je zaljubljena devojka.

 

 

(Telegraf.rs)