PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ZBOG ĐOKOVIĆA SE OSEĆAM KAO SRBIN! Beker emotivno govorio o našem asu!

Objavljeno: 13.01.2017 17:11Izvor: medio.rs

Nole je neverovatan momak, sjajan, pravi ambasador Srbije i veoma je poštovan u svetu. On je ponosni Srbin gde god da ode, pa se zato čak i ja pomalo osećam Srbinom, kaže Boris Beker




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Zahvaljujući Novaku Đokoviću osećam se kao Srbin, izjavio je Boris Beker. Bivši Đokovićev trener za Novaka kaže da je sjajan čovek, koji s ponosom predstavlja svoju zemlju u svetu.

- Novak je jedan neverovatan momak, sjajan, pravi ambasador Srbije i veoma je poštovan u svetu. On je ponosni Srbin gde god da ode, pa se zato čak i ja pomalo osećam Srbinom - izjavio je Beker u intervjuu za "Njuzvik".

Vezane ruke

Beker i Đoković su u decembru sporazumno završili saradnju. Bile su to tri uspešne godine, tokom kojih je Novak osvojio šest grend slemova i vratio se na tron ATP liste, sa kog je svrgnut pred razlaz.

Posle Rolan Garosa Novak je shvatio da je vreme da nadoknadi porodici svu žrtvu koju su podneli za njega. Lično sam mogu da ga razumem, isto sam i ja osetio sa 29 godina. Kao profesionalcu, treneru u njegovom timu, ruke su mi bile vezane, jer se tu nije radilo samo o tenisu. Sve manje je trenirao, igrao turnire, pa sam počeo da se pitam da li je naša saradnja i dalje prava stvar za obojicu. Često i dugo smo razgovarali i složili se da sam trenutno pogrešan čovek - objasnio je Beker.Legendarni teniser i sam osvajač šest grend slemova kaže da je slab na Novaka.

Nema nikakve ljutnje zbog prekida saradnje. Veoma sam emotivan kad je on u pitanju i volim ga. Ipak, moram da mislim i na sebe, svoju porodicu i budućnost - istakao je Beker.

Nemac ne zna šta je Novak radio kada nije trenirao.

Jesam bio često sa njim, ali ne sve vreme. Bio sam odgovoran za njegove treninge i formu, ali nisam mu otac, niti žena, ni menadžer, tako da ne znam šta je radio kada nije bio sa mnom - rekao je Beker.

Drugačiji zadatak

On je kategorički odbio tvrdnje da je zbog gurua Pepea Imaza otišao iz Đokovićevog stručnog štaba.

To nije istina. Često je veliki broj ljudi bio u Novakovoj loži. Neke sam znao, neke ne. Ali to nije moja loža, nego njegova, i može da dovede koga hoće. Stvarno ne poznajem dobro Pepea. Moj posao je bio nešto drugo i zato ne mogu da pričam o njemu. Ne znam šta on radi. Ali apsolutno nikada nisam rekao Novaku: "On ili ja" - ostao je pri svome Beker.

INFORMER.RS