PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ZARAĐUJU MILIONE, ŽIVE LUKSUZNIM ŽIVOTOM...Evo kako Novak, Rafa, Rodžer i Maša troše novac

Objavljeno: 18.10.2016 20:19Izvor: medio.rs

Vrhunski svetski teniseri sa fudbalerima, košarkašima i golferima spadaju među najplaćenije sportiste na planeti, a zanimljivo je kako troše zarađeni novac, osim što žive raskošnim životom




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Nagrade na grend slem turnirima su po nekoliko miliona dolara, ali teniseri uglavnom od sponzora zarađuju basnoslovne svote. Primera Radi Novak Đoković je među najplaćanijim sportistima koji su mlađi od 30  godina, a sredinom godine je premašio cifru od 100 miliona dolara i to se odnosi samo na zaradu od turnira.
 
Dok mnogi novac troše na luksuzan život, nije mali broj onih koji ga investiraju u neke privatne poduhvate, traže savete od stručnjaka, takođe, veliki broj tenisera osnovao je dobrotvorne fondacije, te prikupljaju novac i pomažu deci, siromašnima, ugroženima posle prirodnih katastrofa...

ap photo
 

Rodžer Federer je bio najplaćeniji teniser sveta od juna 2014. do juna 2015. godine. Od ukupne zarade koja je iznosila 67 miliona dolara od nagrada na turnirima inkasirao je devet miliona dolara. On je samo 10 miliona dolara potrošio na staklenu fasadu svoje vile na obali jezera u Cirihu, vlasnik je penthausa u selu Valbela sa pogledom na Alpe, poseduje i luksuzan stan u Dubaiju. Takođe, bavi se humanitarnim radom, pomaže deci u siromašnih zemljama u Južnj Africi, a donirao je velike sume novca za pomoć posle katastrofa u svetu.

Novak Đoković je u istom periodu zaradio 17.2  miliona dolara, a mimo turnira je inkasirao 31 milion dolara. Vlasnik je lanca restorana koji je osnovao 2005. godine sa porodicom, dve godine kasnije osnovao je humanitarnu fondaciju "Novak Đoković", a 2014. godine je nakon poplava u Srbiji donirao 750.000 dolara. Takođe, obožava sportske automobile,  dok je 2009. na luksuznu jahtu potrošio 2.5 miliona dolara.

reuters
 

Rafel Nadal je tokom 2014. i 2015. godine zaradio samo 4.5 miliona dolara od turnira, a od sponzora 28 miliona dolara. Poseduje luksuznu kuću u Porto Kristu na Majorci, a poseduje i vilu u Dominikanskoj Republici. Poptu Novaka i Rodžera osnovao je dobrotvornu fondaciju 2007. godine i pomaže siromašnoj deci širom sveta. 

AP photo
 

Marija Šarapova, koja je od nagradnih fondova od juna 2014. do juna 2015. godine zaradila 6.7 miliona dolara, dok je od drugih investicija i sponzora inkasirala još 23 miliona. Pokrenula je 2013. godine liniju slatkiša "Šugarpova", poseduje kuće na Floridi i u Kaliforniji. Mnogo novca daje u humanitarne svrhe, posebno pomaže ugroženima nakon katastrofe u Černobilju. Takođe, njena fondacija pomaže deci širom sveta.

Serena Vilijams je tokom 2014. i 2015. zaradila 24.6 miliona dolara, od toga je 11.6 bilo od turnira. Amerikanka finansira stipendije za siromašnu deci u Americi, finansirala je izgradnju škole u Keniji 2008. godine, novac ulaže u Ultimat Fajt šampionat, investirala je i u NFL klub Majami Delfinse.

INFORMER.RS