PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Viktor Troicki je trenutno najbolji teniser na svetu!

Objavljeno: 21.01.2015 20:54Izvor: Telegraf.rs

Niko nema takav niz od početka 2015. godine kao srpski teniser koji je obezbedio treće kolo Australijen opena




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Viktor Troicki je trenutno najbolji teniser na svetu! Na prvi pogled zvuči veoma čudno, ali kada se uzmu u obzir mečevi u 2015. godini niko nema takav niz kao Srbin.

Činilo se da će Viktoru trebati dosta vremena da se ”vrati u sedlo” posle nesrećne suspenzije koja ga je zadesila, međutim 2015. godinu je počeo kao iz snova. Štaviše, ne verujemo da je ikada u karijeri zabeležio takav niz kao što trenutno ima.

A ima 10 uzastopnih pobeda iza sebe. Računajući kvalifikacije za ATP turnir u Sidneju, koji je na kraju osvojio, plus prva dva kola AO, pobeda nad Leoandrom Majerom mu je 10. uzastopna čime nijedan teniser ne može da se podiči.

– Verujem da ću iskoristiti svaku šansu koja mi se ukaže. Uživam na terenu, a dodatan motiv mi daje to što sam dugo odsustvovao. Zadovoljan sam zbog pobede, iako sam u poslednje vreme imao i bolje partije. Srećan sam zbog dobrog niza – jasan je bio Troicki nakon plasmana u treće kola AO:

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

– Krenuo sam sve iz početka i pomislio zašto se ne bih ponovo vratio na vrh. Uradio sam dobru stvar i zadovoljan sam. Iako sam imao sumnju nikada nisam razmišljao o odustajanju. Zbog suspenzije sam bio ljut i radio sam kao nikad, trud se isplatio.

Sve je počelo nakon jedinog poraza u 2015. godine od Denisa Kudle tokom kvalifikacija za Brizbejn (2:0), a prvi u nizu mu je bio Španac Enrike Lopez-Perez. Najbliži Viktoru trenutno je Švajcarac Rodžer Federer koji je, ne računajući očajan prvi set, lagano prošao u narednu rundu.

Priliku da nastavi impresivan niz Troicki će imati u petak kada će ispred sebe imati težak zadatak – pokušaće da izbaci Tomaša Berdiha. Samo dan ranije, Viktor će se okušati i u dublu.

Sidnej:

Troicki – Lopez-Perez 2:0
Troicki – Jari 2:1
Troicki – Travaljia 2:0
Troicki – Klizan 2:0
Troicki – Anduhar 2:1
Troicki – Boleli 2:1
Troicki – Miler 2:0
Troicki – Kukuškin 2:0

Melburn:

Troicki – Veseli 3:1
Troicki – Majer 3:1