PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

VAVRINKA O SVAĐI SA NOLETOM: Đoković mi je sve objasnio, ali neki zloupotrebljavaju tajm-aut

Objavljeno: 13.09.2016 10:04Izvor: Kurir

Novi šampion US opena Švajcarac Stan Vavrinka izjavio je da neki teniseri zloupotrebljavaju pravilo o traženju medicinskog tajm-auta.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Vavrinka je pre dva dana osvoji US open pošto je u četiri seta pobedio Novaka Đokovića. Srpski teniser je u četvrtom setu zatražio pomoć lekara, a u tom trenutku Vavrinka je vodio 3:1. Došlo je čak i do rasprave između Vavrinke i Đokovića, a srpski teniser mu se potom izvinio zato što je imao problema sa noktima na desnoj nozi. Prema pravilima, teniser može da zatraži tajm-aut pre svog servisa, što je i navelo Vavrinku da se pobuni.


"Bio sam iznenađen trenutkom u kome je tražio medicinski tajm aut. Normalno je da ne tražite pre protivnikovog servisa", rekao je Vavrinka za britanski "Telegraf" i nastavio:

"Kada mi je Novak objasnio, pokušao sam da se spremim za sledeći poen, jer sam osetio da imam fizičkih problema. Imao sam grčeve i svi znamo da sa time možete da se nosite kada ste zagrejani, ali nisam želeo da se ohladim jer bi telo loše reagovalo. Sigurno je da neki igrači zloupotrebljavaju to pravilo. Kada je zatražio drugi tajm-aut rekao mi je da je zbog krvarenja. Nisam imao problem sa tim. Ali nekada osećam da nadležni ne govore ljudima šta se događa. Oni na višim delovima stadiona ili koji gledaju meč kraj malih ekrana ne mogu da vide o čemu se radi", rekao je Vavrinka.

Britanski list je podsetio da je Đoković imao problema sa povredom na OI u Riju, a da je u Njujork stigao sa povredom.

"Svi znamo koliko je Novak dobar. Ako mu dozvolite i najmanju mogućnost, on će vas ujesti. Znao sam da će biti težak meč, kao i svaki koji smo igrali, ali i da će imati određenih problema. Tenis koji igram je fizički naporan i nije lako dobijati duge razmene protiv mene. Ne želite da se opustite i pomislite: Trebalo bi da da usporim jer će on postati umorniji. To je jedan od ključnih tgrenutaka za trijumf u ovom meču", istakao je švajcarski teniser.