PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

TROICKI IZNENAĐEN NOVAKOVIM IZBOROM TRENERA: Đokoviću treba neko ko je prošao sve i svašta u tenisu

Objavljeno: 29.05.2017 17:14Izvor: Kurir

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je da je zadovoljan prolaskom u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske i nada se da će igrati sve bolje.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

"Zadovoljan sam jer je prvo kolo grend slema uvek neugodno, postoji pritisak zbog jednog od četiri turnira koja su najvažnija u godini. Svi daju maksimum i drago mi je što sam pobedio u tri seta, iako nisam igrao najbolji tenis. Nadam se da ću igrati sve bolje iz kola u kolo", rekao je Troicki.

Troicki je prošao u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je pobedio Jevgenija Danskoja iz Rusije sa 3:0 u setovima.
"Slabije sam počeo, bilo je mnogo vruće, bio sam usporen, ali sam se vratio u prvom setu i dobio. Mučio sam se, spašavao brejk lopte kad je bilo važno. U trećem setu sam se opustio", kazao je Troicki.

Naredni protivnik će mu biti Gruzijac Nikoloz Bazijašvilij, koji je bio bolji od domaćeg tenisera Žila Simona.

"Ne mogu da kažem da je to iznenadjenje jer Simon nije u najboljoj formi, a Bazijašvili igra baš dobro u poslednje vreme, agresivan, jak tenis. Nismo igrali do sada, ali znam šta da očekujem. Moram da podignem nivo igre i nadam se najboljem", rekao je Troicki.

On je govorio i o novoj saradnji najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića sa legendarnim Andreom Agasijem.

"Iznenadila me je ta saradnja, ali Andre može puno toga da pomogne Noletu, ima mnogo toga korisnog da mu kaže. Novaku treba ličnost koja je prošla sve i svašta u tenisu, imaće prave savete", naveo je Troicki.

On je naveo da ne planira da angažuje legendu za trenera. Troicki je trenirao zajedno sa Đokovićem i istakao da se radovao zbog toga, ne zbog Đokovića, već Agasija.

"To mi je najveći idol iz detinjstva, obožavao sam ga kada sam bio mali. Bio sam uzbuđen i veče pre, pre i za vreme treninga. Upoznao sam ga u prolazu u Sinsinatiju kada sam počinjao karijeru. Tada me nije znao, a sada me zna iz tenisa", rekao je Troicki.