PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

TEROR ENGLEZA: Đokovića ponovo prozivali zbog skupljača lopti, a Nole im začepio usta

Objavljeno: 09.07.2015 10:39Izvor: Kurir

Đoković je posle pobede nad Marinom Čilićem u četvrtfinalu Vimbldona rekao da su novinari preuveličali situaciju




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

LONDON - Prvi reket sveta Srbin Novak Đoković ponovo je morao da odgovara na pitanja britanskih novinara o navodnom incidentu sa devojčicom koja skuplja loptice na Vimbldonu.


Đoković je posle pobede nad Marinom Čilićem u četvrtfinalu Vimbldona rekao da su novinari preuveličali situaciju.

"Razgovarao sam sa devojčicom i ona je rekla da je sve u redu. Raščistili smo to, izvinio sam se. Kao što sam rekao na prošloj konferenciji, ništa nije bilo upućeno njoj, bio je to momenat borbe, samo sam se okrenuo i viknuo. Žao mi je što se ona našla u blizini, ali mislim da mediji preuveličavaju sve što se dogodilo", rekao je Đoković.

On je potom ušao u raspravu sa jednom novinarkom koja je tvrdila da je devojčica bila veoma uplašena.

"Devojčica je savršeno u redu. Mediji vole da naprave veliku stvar od toga, posebno jedna vrsta medija u Engleskoj, i znate na koje mislim. Vi znate koje novine su preuveličale stvar. I ja sam nekada bio skupljač loptica. Poštujem ih, baš kao i linijske sudije, glavnog sudiju i sve koji su tamo. Nekada izbaciš emocije na terenu, ali nikada na skupljače. Samo je delovalo tako, ali kao što sam rekao, rešili smo to. Mnogo ih poštujem i zahvalan sam na tome što rade. Uvek pokušavam da proćaskam s njima pre ili posle meča, da im dam nešto kao suvenir, znojnicu, peškir ili nešto slično. To su sve deca, tinejdžeri i znam koliko im to znači. Pod utiskom su veličine turnira i toga što dele teren sa nekim od svojih uzora. Mnogi od njih igraju tenis i sanjaju da se nađu na istom terenu, samo sa reketom u ruci", zaključio je Đoković, koji će u polufinalu Rolan Garosa igrati protiv Rišara Gaskea.