PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

SVET ŽALI ZBOG ANINE ODLUKE: Evo šta je Beker poručio Ivanovićevoj, Kvitova uputila emotivnu poruku

Objavljeno: 28.12.2016 23:17Izvor: Kurir

Nekada najbolja teniserka sveta Ana Ivanović objavila je da završava igračku karijeru. Srpska teniserka (29) je šokantnu vest o povlačenju saopštila obraćanjem uživo na svom Fejsbuk profilu.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

"Teška odluka, ali ima dosta razloga za slavlje. Igram tenis od pete godine, kada sam videla Moniku Seleš na televiziji. Roditelji su mi pružili puno podrške, bila sam najbolja na svetu, osvojila 15 titula. Mogu reći da je to odlično za devojku iz Srbije", rekla je Ana čija je najvrednija titula na Rolan Garosu 2008. godine.

Odluka Ivanovićeve naišla je na brojne reakcije iz sveta tenisa.

Predsednik Ženske teniske asocijacije (WTA) Stiv Sajmon rekao je da je Ana Ivanović mnogo doprinela razvoju tog sporta i dodao da će mnogo nedostajati tenisu.

"Ana je prava šampionka i velika ambasadorka ženskog tenisa. Ona je mnogo doprinela našem sportu. Sigurno će nam nedostajati, ne samo zato što je jedna od samo nekoliko igračica koje su dostigle svetski broj jedan već i zato što je jedna od najpoštovanijih u igri", rekao je Sajmon.

WTA joj je odao počast napisavši "Hvala Ana" iznad slike bivše šampionke kako drži uzdignutu pesnicu i zrači od sreće.

Vest o povlačenju Ane Ivanović iz tenisa jedna je od glavnih u gotovo svim svetskim medijima. Brojne sadašnje i bivše tenisere iznenadila je ta odluka.

View image on TwitterView image on Twitter
 Follow
Petra Kvitova @Petra_Kvitova

We will miss seeing your smile on the court! Fighter, professional, great person. Enjoy your post-tennis life, Ana 
   		</div>  
		
	<div>
	
<br><br>
<script async src=