PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ŠOK U MELBURNU: Anu Ivanović sa Australijan opena izbacila autsajderka!

Objavljeno: 19.01.2015 10:07Izvor: Blic

Ana Ivanović je u na prvi gren slem turnir u 2015. godini stigla posle sjajnih partija u Brizbejnu i plasmana u finale, a u Melburnu je doživela pravi šok: izgubila je u prvom kolu Australijan opena sa 6:1, 3:6, 2:6 od Lucije Hradecke, 142. igračice sveta.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Čehinja, koja se više nadmeće u dublovima nego u pojedinačnoj konkurenciji, rešila je da posle samo tri turnira na kojima je učestvovala u 2014. oproba svoj kvalitet i u singlu. Prebrodila je kvalifikacije, a onda napravila čudo - izbacila je sa nadmetanja petoplasiranu sa svetske rang liste.

 

 

 

Činilo se, međutim, da će sve biti drugačije kada je meč počeo, jer je Ivanovićevoj trebao samo 21 minut da prvi set reši u svoju korist. Tada je sve pošlno naopako po nju,

 

U narednih 65 minuta sve se okrenulo. Sijaset grešaka, ogromni problemi sa servisom (ubačeno samo 55% prvog) i naprasne poteškoće da se vraćaju loptice posle dvoručnih udaraca malo poznate suparnice, uveli su Anu u vrtlog iz kog nije bilo spasa.

 

Bivša finalistkinja Australijan opena (2008.) i devojka koja je imala najviše pobeda u 2014. godini (58) počela je da bledi na terenu, što je Čehinja koja se obično u svetu tenisa spominje kao dubl-partnerka Andree Hlavackove u potpunosti iskoristila.

 

Čak deset dvostrukih servis grešaka i 30 neiznuđenih grešaka koliko je srpska igračica imala u ovom meču - samo su olakašali put da senzacija postane realnost na "Rod Lejver areni". Baš zato će Hradecka, koja je iskoristila svih pet svojih brejk-lopti (naspram 4/7 učinka njene suparnice) a ne Ivanovićeva, igrati u drugom kolu i to protiv pobednice meča Polona Hercog - Vang Ćiang.