PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

POBEDA! Đoković u trećem kolu Madrida!

Objavljeno: 10.05.2017 16:18Izvor: Alo!

Posle velike drame, Đoković je savladao Almagra u drugom kolu Mastersa u Madridu sa 2:1 (6:1, 4:6, 7:5).




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Almagro je osvojio brejk na samom startu, ali je potom Novak podsetio na stare dane. Vezao je srpski teniser šest gemova, i osvojio prvi set.

U drugom setu bilo je znatno neizvesnije. Gledali smo duge razmene udaraca, mnogo sigurniju igru obojice, a Novak je imao više brejk prilika. Ipak, drugi reket sveta nije uspeo da realizuje nekoliko brejk lopti za devet gemova, da bi u desetom stigla kazna. Almagro je načinio brejk prilikom Novakovog servisa za opstanak i samim tim izjednačio rezultat.

Ovaj brejk kao da je osokolio Almagra. Počeo je da leti po terenu i da udara lopte kao u najboljim danima teniske karijere. Pritom je Novak napravio nekoliko grešaka kakve nije smeo da pravi, a sve to je rezultiralo vođstvu Almagra od 3:0 na startu odlučujućeg seta. Međutim, Novak je i dalje veliki šampion. Jeste u lošijoj formi nego obično, ali nije zaboravio da igra tenis. Odmah je izjednačio na 3:3, a potom smo gledali veliku jurnjavu do 11. gema kada je srpski as osvojio novi brejk, poveo sa 6:5, a onda odservirao za pobedu i prolaz u narednu rundu.

U trećem kolu, Đoković će igrati sa pobednikom duela između Španca Felisijana Lopeza i Francuza Žila Simona.

TREĆI SET: 

7:5 - Pobeda! Đoković je u trećem kolu!

6:5 - Evo brejka! Evo brejka vrednog kao kuća! Iskoristio je Đoković trenutke Almagrove nepažnje i sada je došao u situaciju da servira pobedu! A pre samo dva gema servirao je za ostanak u meču... Eto koliko je tenis zanimljiv!

5:5 - Sa nulom Novak ponovo poravnava... Biće ovde neizvesno do samog kraja...

4:5 - Situacija je slična kao na kraju drugog seta, ali nadajmo se da će ishod biti drugačiji nego tada. Novak servira za opstanak u meču.

4:4 - Lagano je potom i Đoković osvojio četvrti gem u ovom setu. Prepustio je Špancu samo poen.

3:4 - Dobrim servisima Almagro preikda seriju od tri vezana Novakova gema. Ima vođstvo, ali više ne i brejk prednosti... I dalje je sve u Đokovićevim rukama.

3:3 - Rutinski Novak materijalizuje vraćeni brejk! Ponovo smo na nuli. Sada samo pametno do kraja... Nadajmo se da je izvukao pouke i da neće ponavljati greške s kraja drugog i s početka ovog seta.

2:3 - Evo ga! Sjajna defanziva ovog puta Đokoviću donosi brejk. Zapravo, povratio je Srbin ono što je izgubio dva gema ranije. Pribojavali smo se da li je Almagrovo vođstvo od 3:0 početak kraja, ali ubrzo je Novak pridigao i nije dozvolio Špancu ni da pomisli da će tako lako u narednu rundu. Čeka nas ovde još dosta borbe i neizvesnosti...

1:3 - Konačno prekida Đoković seriju Almagra od pet vezanih gemova. Moraće i da napravi bar jedan brejk do kraja ukoliko želi u narednu rundu.

0:3 - Sa nulom Almagro potvrđuje brejk... Sada je u velikoj psihološkoj prednosti. Igra tenis kao u najboljim danima kada je svojevremeno bio "top ten" igrač.

0:2 - Neverovatno! Brejk osvaja Španac i ima prednost u odlučujućem setu... Napravio je Novak dve greške u ovom gemu kakve jednostavno nisu smele da mu se dese.

0:1 - Osvaja Almagro početni servis gem.

DRUGI SET: Đoković - Almagro 4:6

4:6 - Šteta, stigla je kazna... Almagro osvaja drugi set!

4:5 - Ipak ništa! Imao je Đoković 40:15, ali se Almagro izvukao i osvojio gem. U narednom, Novak servira da ostane u ovom setu.

Đoković ima 30:0 na servis španskog tenisera... Evo možda prilike...

4:4 - Bilo je neizvesno, imao je Almagro 0:30, potom smo gledali neizvesnost na 30:30, a onda je Đoković izjednačio rezultat u ovom setu. Polako, ali sigurno ulazimo u finiš drugog seta.

U svakom narednom gemu sve je neizvesnije, a obojica tenisera pojačavaju ritam... Ko će biti izdržljiviji...

3:4 - Šteta! Imao je Novak 40:15 i bio nadomak brejka u ovom gemu, ali Almagro je uspeo da se izvuče.

3:3 - Isto tako siguran je i Novak... Biće zanimljivo videti ko će i na koji način prvi da poklekne u ovom setu...

2:3 - Almagro uzima ovaj gem sa nulom. Ušao je u ritam i koristi prilike koje mu se ukažu, a sve to zahvaljujući dobrim servisima. I dalje nema brejkova u drugom setu.

2:2 - Istom merom Đoković uzvraća. Prepustio je rivalu samo poen u ovom gemu.

1:2 - Sada Španac prevashodno zahvaljujući kvalitetnim servisima ekspresno osvaja gem.

1:1 - Izjednačenje... Imao je Almagro brejk šansu, ali je,srećom, nije iskoristio, iako je bio na dobrom putu da to učini, pošto je na 40:30 poluzicer iz forhenda poslao u mrežu.

0:1 - Prekinuo je Almagro Novakovu seriju od šest vezanih gemova. Servirao je Španac na početku ovog seta i osvojio gem, koji je najduže trajao od početka meča.

PRVI SET: Đoković - Almagro 6:1

6:1 - Lagano Novak osvaja još jedan gem, što automatski znači vođstvo u setovima... Posle lošijeg starta u prvom gemu i Almagrovog brejka za vođstvo od 1:0, Đoković je vezao narednih šest! Fascinantno!

5:1 - Treći vezani brejk! Sada Novak ima veliku prednost i milimetri ga dele od osvajanja prvog seta. Novak servira za vođstvo...

4:1 - Kockao se, imao 40:15 i dozvolio "đus", ali je onda vezao Novak dva poena i potvrdio ono što je učinio u prethodnom gemu.

3:1 - I još jedan brejk! Posle jednog izgubljenog, Srbin je osvojio dva vezana brejka!Da ne ureknemo, sjajno igra u ovim trenucima...

2:1 - Sada sa nulom Đoković uzima gem. Nadajmo se da je ovo nagoveštaj pravog ritma srpskog tenisera u ovom meču.

1:1 - Vraća Nole brejk! Ono što je pomalo neočekivano izgubio u prvom gemu, sada je uspeo da uzvrati i osvoji gem na servis Nikolasa almagra.

0:1 - Brejk na startu! Almagro nije propustio priliku koja mu se ukazala.

Voljom novčića, Novak je izabrao prvi da servira... Problemi - Almagro ima 40:0.

Posle neuspešne misije u Monte Karlu, kada je Đoković poražen u četvrtfinalu od Belgijanca Davida Gofana, drugi reket sveta započeće odbranu turnira u prestonici Španije.

Prva prepreka na tom putu biće mu domaći teniser, svojevremeno "top-ten" igrač, a sada 76 na svetu - Nikolas Almagro, koji je u prvom kolu eliminisao zemljaka Tomija Robreda.

Đoković i Almagro do sada su se sastali četiri puta (dva puta na šljaci i dva puta na betonu) i svaki put je Srbin izlazio kao pobednik.

Prvi put to je bilo na Mastersu u Rimu 2008. godine kada je Almagro doduše predao meč. Zatim ga je Novak pobeđivao na Australijan Openu 2011, u Indijan Velsu godinu dana kasnije, a poslednji put snagu su odmerili 2015. ponovo u Rimu, kada je Novak trijumfovao u tri seta.