PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

PITALI NOVAKA DA LI ĆE BITI PREDSEDNIK SRBIJE: Saznajte da li ćete imati prilike da glasate za njega

Objavljeno: 31.01.2016 14:48Izvor: Kurir

Novak Đoković je posle osvajanja šeste titule na Australijan openu održao zanimljivu i veselu konferenciju za medije.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

On je u finalu pobedio Endija Mareja 6:1, 7:5, 7:6.

Novinare je interesovalo da li će se, s obzirom na svoju popularnost, jednog dana kandidovati za predsednika Srbije. Đoković je imao spreman odgovor:

"Neću. Ja sam sportista. Toga ću se i držati".

Novak je primetio da je svako od prisutnih imao čašu za šampanjac.

"Baš je opuštena ova konferencija. Svi su nasmejani kada je tu šampanjac", u svom stilu se našalio prvi reket sveta.

Đoković je preokomentarisao i činjenicu da je ove godine rezultatom 6:1 dobijao setove i protiv Rafaela Nadala i protiv Rodžera Federera i sad protiv Endija Mareja.

"Bilo bi lepo kada bi se meč igrao sam taj jedan set", nastavio je Đoković priču u veselom tonu.

Osvrnuo se i na meč u kome je deklasirao drugog tenisera sveta.

"Bio sam veoma agresivan i igrao onako kako sam želeo da igram protiv Endija, savršeno sam sproveo plan set i po. U drugom sam napravio brejk, imao sam mnogo vremena pošto mi je dozvolio da preuzmem kontrolu u razmeni udaraca. Onda je on počeo bolje da servira i vratio se u meč. Drugi set je odlučilo nekoliko poena, kao i treći. Možda sam mogao bolje da uradim kod servisa, kada sam u oba seta imao po brejk prednosti, ali čestitam mu na borbenosti i tome što je pokazao zbog čega je jedan od najboljih na svetu", predočio je Đoković i dodao:

"Terao me je da radim, bilo je mnogo razmene udaraca. Obojica smo teško disali na kraju drugog i u trećem setu. Ali, to se očekivalo. Znao sam da ću morati da budem strpljiv i da gradim poen. Pokušavao sam prvi da preuzmem inicijativu i da budem agresivniji. To nije uvek bilo moguće, pošto bi on promenio taktiku i igrao bolje u trećem, ali u važnim poenima sam uspevao da pronadjem način".

Đoković je naveo da je svaka gren slem titula značajna, posebno današnja, pošto se izjednačio sa Rojom Emersonom po broju trofeja u Melburnu.

"Ne mogu da lažem i kažem da nisam razmišljao o tome. Naravno da mi je to bilo u glavi. Znao sam da imam šansu da napravim istoriju. To je bila velika motivacija da odigram najbolje što mogu. Pokušao sam da ne mislim mnogo o tome, ali to je bio cilj".

Upitan da li mora da se uštine, pošto je osvojio 11 gren slem titula, Novak je ponovio da je ostvario fenomenalan rezultat.

"Ovo je velika čast, ništa ne uzimam zdravo za gotovo, čak i ako sam osvojio poslednja četiri od pet gren slem turnira. Ovo je fenomenalno, ponosam sam, kao i moj tm. Naporno smo radili da bismo došli dovde i trebalo bi da uživamo. Nema sumnje da u poslednjih 15 meseci igram najbolji tenis u životu. Sve ide dobro i u privatnom životu. Postao sam otac i suprug i svaki aspekt mog života je dobar. Pokušaću da tako ostane", dodao je srpski teniser.

On je naveo da neće postati arogantan zbog ubedljivih pobeda nad svojim najvećim rivalima.

"Neko može da postane suviše arogantan da misli da je bolji i veći od ostalih. U tom slučaju karma vrlo brzo može da vam lupi šamar. To ne želim. Pokušavam da se držim istog načina života i rutine koji su mi pomogli da dodjem dovde i želim da nastavim da poštujem sve svoje protivnike".

On je dodao da mu je drago zbog velike podrške navijača na Rod Lejver areni.

"Iskreno, to nisam očekivao. Mnogi nisu imali karte i ostali su na glavnom trgu, čekali su me. Zahvalan sam na podršci, ne uzimam je zdravo za gotovo. Sada sam osvojio šesti trofej u Melburnu, ali nikada nisam iskusio ovakvu podršku posle meča. Ne mogu da kažem ko je sve bio na tribinama. Video sam mnogo srpskih zastava, mnogi Srbi žive ovde, a neki su došli iz naše zemlje".

Na kraju, ponovio je da mu je turnir u Melburnu omiljen.

"Ovaj turnir je poseban, zbog toga sam na kraju meča poljubio teren. Imam ljubavnu vezu sa Rod Lejver arenom već mnogo godina i nadam se da će dugo potrajati. Veoma sam gladan trofeja u Parizu. Ali, vuk mora da pojede mnogo različite hrane pre nego što dođe do Pariza. Pariz (Rolan Garos) je dezert", zaključio je Novak Đoković.