PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Novaka muči mamurluk: Federerov bivši trener ne veruje da će Srbin opet dominirati!

Objavljeno: 27.01.2017 23:03Izvor: Telegraf.rs

Američki CNN se bavio "padom Supermena"




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

“Šta nije u redu sa Supermenom, i može li se on vratiti,” naslov je teksta o Novaku Đokoviću na portalu jedne od najuticajnijih američkih televizijskih mreža, CNN.

U tom tekstu je Pol Anakon, bivši trener Rodžera Federera i Pita Samprasa, rekao da svet više neće videti Novakovu dominaciju.

– Retko, zapravo gotovo nikad, viđamo rezultate poput onih koje je Đoković ostvario 2015. i 2016. A još ređe se dešava da ih neko ponovi. Mislim da više neće dominirati kao u tom sjajnom periodu – rekao je Anakon.

Autor teksta nazvao je period pada srpskog tenisera “mamurlukom posle Rolan Garosa”, i u daljoj analizi navodi da je čudno što je Đoković posle osvajanja Dohe, gde je u finalu prekinuo niz od 28 pobeda Endija Marija, otišao u Monte Karlo umesto pravo u Melburn.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

– Novak je malo pao, a to se vidi i na nekim sitnijim stvarima. Gledamo to zajedno s njim. Linije promašuje za pola inča, pravi nekoliko neizunuđenih grešaka više, malo manje ratničkog mentaliteta pri poenu… sve je to prirodno. Bio je toliko dugo tako dobar. Sada ćemo svi morati da se prilagodimo, i pretpostavljam da će i on, kao i svi veliki igrači – dodao je Anakon.

Autor je naveo i dosta optimističnije viđenje Andrea Agasija.

– Na početku 2016. godine, rekao sam da će Novak osvojiti sve gren slem titule, i sve je izgledalo prokleto dobro po njega. Onda se jednog jutra probudio, i sve je izgledalo drugačije. Samo Bog zna šta je stvorio i sa čim se on trenutno bori. Ne znam šta bi to moglo biti, ali znam da se to ne može promeniti preko noći. Svakako se može opet brzo promeniti. Svi imamo različite puteve. Ja sam morao da dotaknem dno, da bih posle opet osvajao trofeje. Novak neće proći kroz to. Još je mlad, neverovatan je sportista, jedan od najvećih svih vremena – rekao je Agasi.

(Telegraf.rs)