PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Novak šokantno izgubio prvi set, a onda se probudio, ubacio u petu i isprašio Belučija!

Objavljeno: 12.05.2016 21:40Izvor: 24sata.rs

Novak Đoković savladao je Tomaža Belučija sa 0:6, 6:3, 6:2 i prošao u četvrtfinale Rima.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Nije dobro počelo! Beluči je na početku već napravio brejk, posle 15:40 iskoristio je prvu šansu, a onda je Đoković lako odustajao, delovao bezvoljno, što je rezultatiralo Belučijevim odlaskom na 3:0.

Zvuči neverovatno, Novak je u prva tri gema osvojio tek jedan poen, onda je došao do 30:30 i ponovo pao, Beluči je i sam delovao iznenađeno dešavanjima na terenu, prihvatajući oberučke poklone u razmenama.

Razmene su potrajale u novom gemu, kratko je delovalo da će Novak konačno uzvratiti kada je poveo sa 40:30, ponovo je dozvolio 37. reketu sveta da isparira i preokrene, za neverovatnih 0:5!

Sve što je Belučiju preostalo jeste da servira za vođstvo, što je uspešno i učinio. Jedino gore od Novakove igre bio je pristup, delovao je potpuno nezainteresovano, nije bilo nikakve reakcije.

DRUGI SET: Đoković se probudio za izjednačenje

Deprimirano su delovali Marijan Vajda i Boris Beker u loži, čekali da se njihov štićenik probudi i dočekali posle mnogo problema.

Ponovo je potrajao gem pri servisu Đokovića, prelomio je nekako "broj 1" i sa visoko podignutim rukama dočekao ovacije publike.

Sve sigurnije je delovao Novak, dočekao je i duple servis greške Belučija do 4:2, posle čega je prednost potvrdio bez izgubljenog poena za 5:2.

Prednost brejka održao je do kraja, što su uz aplauze ispratili Vajda i Beker, konačno su malo opušteniji bili i treneri "broja 1".

TREĆI SET: Rutinski

Konačno je Novak zaigrao u punom sjaju, sa svim onim što ga krasi i kad se okonča razmena. Posle 30 udaraca, euforično je proslavio brejk i pokazao želju da zakaže susret sa Rafaelom Nadalom.