PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

NOVAK POŠTENO NA KRAJU SEZONE: Igrao sam užasno u finalu i drugoj polovini godine, ali ništa ne može da traje večno

Objavljeno: 21.11.2016 13:06Izvor: medio.rs

Srpski teniser Novak Đoković dugo je sedeo pred novinarima na kraju mastersa u Londonu, koji je ujedno i kraj sezone za njega, koji je okončao porazom od Endija Mareja i definitivnim ostankom na drugom mestu ATP liste na kraju godine




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Đoković je sumirao utiske posle finala, u kojima je priznao da je igrao - užasno.

Očekivao sam od Endija da igra na visokom nivou, znao sam da neće biti umoran i pored teškom meča u polufinalu. Problem je što sam ja igrao užasno. Pravio sam previše grešaka, pogotovo iz bekenda. Nije ovo bio moj dan. S druge strane, sve pohvale za Mareja, koji je bio psihički jak, birao je prave udarce i stalno me terao na dodatni udarac. Zaslužio je da pobedi - rekao je Đoković.

On je priznao da ga je u presudnim trenucima skupo koštalo to što nije imao mnogo jakih mečeva poslednjih meseci.

Osetio se nedostatak tih teških mečeva u mojoj igri u presudnim trenucima.  Baš to je imao Endi, sve ih je dobio, ima sjajan niz i zato se osećao mnogo sigurnije u dugim razmenama i znao je baš šta treba da uradi u pravom trenutku - istakao je Đoković.

Srpski teniser je priznao da druga polovina sezone nije bila dobra za njega.

Ovih pet-šest meseci nisu bili idealni. Mislim da sam mogao da prođem bolje na nekim turnirima. Ipak, igrao sam u finalu Rolan Garosa, pa ovde u Londonu. I dalje je lep uspeh stići do finala. Ipak, postavio sam samom sebi visoke standarde poslednjih godina... Ali, normalno je da u nekom delu karijere osetite i ovakve situacije, da nemate dobru polusezonu, kao što su bile one u poslednje tri-četiri godine - priznao je Đoković.

Novak je još jednom istakao da je osvajanje Rolan Garosa u velikoj meri uticalo na ostatak sezone.

Tu sam potrošio mnogo emocija, trebalo mi je vremena da se vratim, da saberem utiske, ali ga nisam imao. Već posle nekoliko nedelja sam morao ponovo na teren i mislim da sam zbog toga platio ceh. Iskreno, baš se radujem što ću sada imati mesec i po bez ijednog turnira - istakao je Novak.

On je rekao da posle svega ne razmišlja o gubitku broja 1 na ATP listi.

Iskreno, ne mislim sad o tome. Hajde da malo pustimo Endija da uživa u svom uspehu... Svaka godina je evolucija za mene, svaka je drugačija. Teško je stalno ponavljati velike uspehe, ništa nije večno. Pristižu novi igrači, ovi sadašnji su sve jači, isto to pokušavam i ja. Nekada mi uspeva, nekada ne. Sve u svemu, ovo je za mene još jedna lekcija koju moram da prihvatim i da posle nje budem pametnji čovek i bolji igrač - zaključio je Novak Đoković.

INFORMER.RS