PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

NOVAK NE ŠTEDI! Đoković je potrošio više od 25 miliona evra na stanove, jahtu, automobile...

Objavljeno: 22.10.2016 18:23Izvor: medio.rs

Novak je dosad u karijeri samo od turnirskih nagrada zaradio 96 miliona evra, a od sponzora je u prošloj godini dobio 31,1 milion. Njegovo ukupno bogatstvo procenjuje se na 150 miliona evra




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Najbolji svetski teniser Novak Đoković potrošio je više od 25 miliona evra na nekretnine, jahtu, automobile, donacije, putovanja i druge stvari! Njegovo ukupno bogatstvo procenjuje se na 150 miliona evra, a u to spadaju i stanovi na elitnim lokacijama, luksuzna prevozna sredstva, restorani...Naš teniski as dosad je u karijeri samo od turnirskih nagrada zaradio 96 miliona evra, a od sponzora je u prošloj godini dobio 31,1 milion. To mu, naravno, omogućuje da živi na visokoj nozi.


Najskuplja stvar koju je Novak dosad kupio jeste četvorosoban apartman u Monte Karlu, koji ga je koštao osam miliona evra. Naravno, to je ujedno i dobra investicija, jer cene nekretnina u malenoj kneževini rastu iz godine u godinu.

Kupio i saksofon

Nedugo nakon što je pazario stan, Đoković je postao i vlasnik jahte "sansiker 60" vredne oko pet miliona evra. Plovilo je napravljeno po specijalnoj Noletovoj narudžbi u Engleskoj, u gradiću Pulu. Brod kojem je dao ime "Dijana" po majci uglavnom drži u marini "Porto Montenegro" u Tivtu i služi mu najčešće za krstarenje po Jadranu.

Nole u Porto Montenegru ima i stan. Prema nezvaničnim podacima, ta nekretnina se nalazi u jednoj od nekoliko vila u tom naselju, a vredi oko 2,2 miliona evra. Đoković je sa suprugom Jelenom od aprila ove godine vlasnik restorana "Ekvita" u Monte Karlu, za koji je, prema nezvaničnim informacijama, izdvojio više od pola miliona evra.

Njegovi godišnji izdaci su posebna stavka. Na teniske obaveze - putovanja, trenere, članove tima i slično Novak u sezoni potroši bar dva miliona evra. Tu su odmori na egzotičnim destinacijama, koji ga koštaju oko 50.000 evra godišnje, a s vremena na vreme voli da se počasti i ponekom skupom igračkom. Tako je samo za saksofon, koji je počeo da svira prošle godine, izdvojio bar 1.500 evra.

Osim na lagodan život Đoković mnogo izdvaja i u humanitarne svrhe. Fondacija koju je osnovao 2007. za manje od decenije uložila je više od osam miliona evra u razne programe. Sam Novak je više puta donirao novac mimo fondacije, za poplave u Srbiji 2014. od nagrade iz Rima 450.000 evra, za lečenje Tijane Ognjanović 40.000 evra i u slične svrhe.

Novac nije ništa

Uprkos svemu, Nole tvrdi da mu novac nije preterano bitan u životu.

Informer
 

Novac mi ne znači ništa. Ne gledam tenis kao profesiju ni svoj život kroz pare. One su za mene sredstvo za obezbeđivanje kvaliteta života i životnog stila, ali ništa više od toga - rekao je Đoković, i dodao:

Ne prija mi kada se previše potencira novac od nagrada. Mediji me stavljaju u neprijatnu situaciju da govorim o iznosu koji sam zaradio tokom karijere, a profesionalni sport ne treba da se igra zbog para.Međutim, današnje društvo upravo to ističe. Uspeh se prikazuje kroz novac i moć, a to ne treba da bude merilo. Potpuno sam protiv toga jer imam drugačije vrednosti.

 On je istakao i da mu je neprijatno da govori o svom bogatstvu kad u zemlji u kojoj je rođen ima mnogo ljudi koji teško žive.

Novac dolazi kao posledica, pozitivna naravno, predanosti, ljubavi, strasti prema sportu i uspeha, na kraju krajeva. Možete li da zamislite sada mene da pričam o 100 miliona evra, a prosečna plata u Srbiji je 200-300 evra? Na šta bi to ličilo - objasnio je Nole.

Informer

RESTORANI
"Novak" na Novom Beogradu
"Novak" na Dorćolu
"Novak" u Banjaluci
"Ekvita" u Monte Karlu
ukupna vrednost: 1,4 milion evra


NA ŠTA JOŠ TROŠI
donacije preko fondacije "Novak"
ukupno dosad: 8.000.000 evra

troškovi putovanja i boravka širom sveta
godišnje: 1.000.000 evra

troškovi za trenera i ostalo osoblje
godišnje: 1.000.000 evra

Specijalna komora

Novak Đoković poseduje i 60.000 evra vrednu futurističku spravu pod imenom "CVAC Pod". U pitanju je naprava koja podseća na hiperbaričnu komoru, koja povećanjem vazdušnog pritiska pospešuje dotok kiseonika u organizam. "CVAC Pod" radi tako što brzo i bez prestanka menja vazdušni pritisak.
To dovodi do toga da se kompletno telo pritiska i opušta u ritmu, a prema tvrdnjama proizvođača, tretman od 20 minuta dnevno u toj mašini poboljšava cirkulaciju, obogaćuje krv kiseonikom i uklanja mlečnu kiselinu iz mišića. To sve dovodi do bolje kondicije i veće izdržljivosti.

INFORMER.RS