PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

NOVAK ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Nisam nepobediv! Ako želite da me razumete, ovo morate da znate...

Objavljeno: 26.06.2016 09:54Izvor: medio.rs

Najbolji teniser sveta Novak Đoković istakao je da je i on samo čovek od krvi i mesa, i da zna da pretera, ali i da zatraži oproštaj. Takođe, govorio je i o periodu odrastanja, koji je u velikoj meri obeležio njegovu karijeru




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Prvi reket sveta brani titulu na Vimbldonu koji počinje u ponedeljak. Dan pre početka trećeg grend slema, Đoković je u intervjuu za "Tajms", u kojem je naš as u prvi plan stavio period odrastanja.

Novak nije "ravan" poput Federera, i ne krije emocije na terenu, što mu mnogi zameraju, a osvajač 12 grend slemova je pokušao da objasni zbog čega su ljudi sa Balkana emotivni. Nekad i previše.

Odrastali smo u okrutnim uslovima. To je najvažniji faktor koji morate da znate da biste nas razumeli. Sankcije, rat, bombardovanje, ekonomska kriza... Ta iskustva su nas oblikovala. Verujem da zbog toga više cenimo ono što imamo. Počeli smo sa dna. Posledice tog vremena duboko su usađene u nas - rekao je Đoković.

U poslednjih nekoliko sezona Novak deluje impresivno na terenu, sa lakoćom dobija rivale, i stiče se utisak da je nedodirvilj.

- Da se razumemo, nisam nepobediv. Imam slabosti, a ponekad se i ne ponašam pristojno na terenu. Onda i zamolim za oproštaj ovaj univerzum, jer i ja sam samo čovek sa slabostima. Ego vas ponekad kontroliše... Zato stvarno i mislim da postoji još ogroman prostor za napredak. I tu ne mislim na igru i udarce, već o sebi kao ličnosti - istakao je Đoković.

On je na kraju kao primer svima naveo Muhameda Alija, koji nije gledao samo sebe, već je mislio na ljude oko njega.

Često smo učeni da o motivaciji mislimo na jedan sebičan način. Pričamo o tome kako ćemo doći do novca, razmišljamo kako možemo da se okoristimo od onog što radimo. Ali, setite se Muhameda Alija. On je ostavio veliki zaostavštinu ne samo u sportu, već i šire, u društvu. Imao je misiju koja se nije ticala samo njega samog. On je hteo da dotakne druge - zaključio je naš as. 

INFORMER.RS