PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

NOVAČE, MOLIM TE, PUSTI ME DA TE SPASIM! Bivši selektor Obradović nudi pomoć srpskom asu

Objavljeno: 09.03.2017 17:36Izvor: medio.rs

Siguran sam da mogu da pomognem Novaku Đokoviću da se vrati na svetski tron, kaže Bogdan Obradović za Informer




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Bivši selektor srpske reprezentacije ne krije da je veoma zabrinut zbog loše forme drugog reketa sveta, kojeg očekuje učešće na mastersu u Indijan Velsu (od 9. do 19. marta), gde brani titulu i 1.000 bodova.

Uzmi meso

Žestoku polemiku u javnosti izaziva i Noletova veganska ishrana, posebno posle fotografija iz Los Anđelesa na kojima se vidi da je znatno smršao. Obradović smatra da mnogo faktora utiče na našeg asa i zato mu otvoreno nudi pomoć. 

Očigledno je da nešto ne funkcioniše kod Đokovića, ne ide nabolje. Verujte mi, svaki njegov poraz me mnogo boli, ali nema druge osim da mu se pruži podrška. Nas dvojica se odlično poznajemo, toliko smo dugo imali uspešnu saradnju i zato sam sto posto ubeđen da bih mu pomogao da se vrati na stari nivo. Tu sam za Noleta uvek, samo neka pozove - poručio je Bogdan Obradović za naš list.

Iskusni teniski stručnjak posebno se osvrnuo na Novakov trenutni izgled i vidljiv gubitak mišićne mase.

Mnogo puta sam pričao o tome javno, čak sam i sa njim ulazio u konflikte zbog načina na koji se hrani jer se apsolutno ne slažem sa tim. Žao mi je što nekima smeta moja kritika, ali ovo su dobronamerni saveti. Svi stručnjaci za ishranu apostrofiraju da vrhunski sportisti moraju ponekad da jedu meso, iz njega se crpi energija. Vidite i sami kako Đoković sada igra i izgleda, oscilacije su mu ogromne i jasno je da nešto mora da menja - objasnio je Obradović i dodao:

Najbolji primer je Rodžer Federer sa 35 godina. Čovek nikada nije eksperimentisao, isto izgleda već dve decenije, a konstantno je u vrhu svetskog tenisa.

Teško do titule

Nekadašnji selektor Srbije prokomentarisao je i žreb za Indijan Vels. Srpski as imaće paklen raspored jer već u trećem kolu može da se sastane sa Huanom Martinom del Potrom. U Noletovoj polovini su i Nik Kirjos, Aleksandar Zverev, Rafael Nadal, Rodžer Federer i Kei Nišikori.

Izgleda kao da mu je sad i sreća malo okrenula leđa. Težak posao ga čeka, posebno zbog činjenice da brani trofej. Brine me njegova slaba energija na terenu, nema više onaj pozitivan bes i visoku motivisanost. Voleo bih da me demantuje i zablista, ali trenutno je Endi Marej najveći favorit za titulu u Indijan Velsu - zaključio je Obradović.

INFORMER.RS