PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Nole otkrio svoj pobednički recept: Na ovo se najviše koncentrišem kad krenem da gubim!

Objavljeno: 15.05.2016 09:48Izvor: 24sata.rs

Posle napetog meča sa Keijem Nišikorijem (2:6, 6:4, 7:6(5)), kojim je izborio plasman u finale rimskog mastersa gde ga od 17 sati čeka Endi Marej, Novak Đoković je istakao da je ključan bio njegov stav u odlučujućim momentima susreta.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

"Od samog početka Kei je pokazao da je itekako dobro svestan svog plana. Izašao je na teren sa velikom željom, slao loptice tik uz liniju, bio agresivan kada sam ja servirao. Odigrao je bez greške prvi set. Tada sam shvatio da će se u nastavku pojaviti tek neki mali prostor kroz koji treba da zakoračim ne bih li stigao do pobede. To sam i pokušao i - uspeo", rekao je Đoković.

On je pohvalio japanskog tenisera i otkrio šta je važno raditi kada je "gusto":

"Razlika između mene i Nišikorija je bila u jednom poenu. Ja sam osvojio 112, on 111. Dakle, stvarno jedan poen. A kada se radi o ovom nivou tenisa, naš meč je sjajan primer kako on može da bude rešen - u ključnim momentima odlučuje potez, eventualno dva. Nekada sreća bude na vašoj strani, nekada ne. Ali, jedina stvar na koju tada možete da utičete je vaša pažnja, puna koncentracija, na one detalje koje možete da uradite najbolje", rekao je Đoković.

Posle 17. uzastopne pobede nad teniserima koji su među deset najboljih na svetu, Đoković će zaigrati u svom 91. ATP finalu. Cilj je jasan: odbraniti rimski tron, osvojiti 65. titulu u karijeri i na pravi način zakoračiti ka Rolan Garosu.