PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

NA VIMBLDONU STRAHUJU ZBOG NOVAKA: Šta je sledeće za Đokovića? Da li će ga tenis zanimati kao pre?

Objavljeno: 09.10.2016 09:49Izvor: medio.rs

Novak Đoković je svojim izjavama tokom nedavnog boravka u Beogradu dobro "prodrmao" tenis, ali i analitičare, koji do detalja razlažu njegove reči. Tako je na zvaničnom sajtu Vimbldona osvanuo tekst sa naslovom "Šta je sledeće na Novaka Đokovića?"




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Autor ovog teksta je jedan od najcenjenijih teniskih novinara na svetu Stiv Tignor, koji je pokušao da protumači Đokovićeve izjave.

Novak Đoković je na raskrnici. Najuspešniji svetski teniser u poslednjih pet godina kaže da je u precesu redefinisanja šta uspeh predstavlja za njega. Od 2011. godine, Đoković je konstantno govorio da nije želeo da postavlja limite svojih potencijalnih uspeha. Tokom ovog perioda, najveći deo očekivanja je ispunio, praktično je dodirnuo nebo, bio je 219 nedelja na prvom mestu ATP liste, osvojio je 12 velikih titula, ima i Rolan Garos u riznici, postao je prvi igrač koji je posle Roda Lejvera 1969. vezao četiri grend slema. To je više nego što je mladi Novak mogao da očekuje u 29. godini - piše u tekstu, u kojem autor naglašava i Novakovu dominaciju u belom sportu kroz brojke, odnosno međusobni skor sa Nadalom, Federerom i Marejem u poslednjih nekoliko godina.

Reuters

On je povukao paralelu sa rezultatima koje su beležili Švajcarcarac i Španac.

Novak ima 29 godina, a Rodžer je osvojio samo jedan grend slem nakon što je napunio 29 godina, a Rafa nijedan. Ipak, možda će se Novak "remotivisati", možda će mu nekoliko loših rezultata dati novu energiju, pa će cilj ponovo da mu bude cilj "broj 1" - istakao je Tignor i dodao:

Možda će mu motiv biti Federerovih 17 grend slemova ili 302 nedelje na prvom mestu. Ili možda zlato na narednim Olimpijskim igrama...

Zatim se postavilo i pitanje šta će predstavljati novu stranicu Novakove karijere.

Hoće li naći novi način da uživa u igri i takmiči se uspešno? Može li ostati prvi, hoće li biti gladan uspeha i dalje? Hoće li barem naći neki opušteniji pristup karijeri, koji će mu pomoći da ostane svežiji, mentalno i fizički, u tridesetim godinama - upitao se Tignor i na kraju konstatovao:

Možda je Novak za korak ispred svih nas.

INFORMER.RS