PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Mališani su pitali Novaka po čemu bi voleo da ga pamte kad završi karijeru, a evo šta im je rekao

Objavljeno: 18.07.2016 23:36Izvor: 24sata.rs

Novak Đoković je po ko zna koji put pokazao zašto je broj jedan u svetu iako na Vimbldonu nije zabeležio očekivan rezultat, iako je prerano napustio treći grend slem sezone i nije odbranio titulu. I to upravo u Londonu.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Noletu nije važno da samo na teniskom terenu beleži vrhunske rezultate. Tamo je gotovo neprikosnoven... Obara rekorde, pomera granice i odavno se upisao u istoriju belog sporta.

Ipak, možda je mnogo važnije ono što radi van terena. A tamo uvek nađe vremena za - decu. Njegova pažnja prema najmlađima je nešto daleko vrednije od nedelja provedenih na svetskom vrhu. I nešto po čemu će ga svi sigurno pamtiti.

Tako je Novak za vreme Vimbldona odvojio vreme i posvetio ga upravo deci, družio se sa njima, izmamio im osmehe...

"Deca me uvek oduševe jer su tako mudri i toliko otvoreni! Pre nekoliko nedelja imao sam priliku da se družim sa ovim mališanima u Londonu, odgovarao sam na njihova pitanja i uživao u njihovim osmesima. Fantastično iskustvo", napisao je Nole na Fejsbuku.

Jedno od pitanja odnosilo se na to i po čemu bi voleo da ga pamte kada završi karijeru.

"Voleo bih da me pamte kao nekoga ko je tenis iskoristio da ostvari pozitivan utisak na ljude širom sveta, a posebno na decu. I kao nekoga ko voli sport i ko se njime strastveno bavio, kao nekoga ko je zaista promovisao te vrednosti. Voleo bih da me pamte kao nekoga ko je bio uzoran primer", poručio je Novak deci.

Nema sumnje da će tako i biti...