PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ISKAKALI KROZ PROZOR: Zbog Novaka Đokovića zaključali đake u školu

Objavljeno: 13.03.2015 09:20Izvor: Kurir

Učenici OŠ „Vuk Karadžić“ u Kraljevu iskakali kroz prozor da bi otišli na trening tenisera. Pomoćnik direktora kaže da su „želeli da izbegnu tuče i moguće sukobe“




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

KRALJEVO - Đaci Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Kraljevu morali su da iskaču kroz prozor škole kako bi otišli na trening Novaka Đokovića u Hali sportova prošle srede jer im školska uprava nije dozvoljavala da izađu iz zgrade!

- Ko ima pravo da zaključava našu decu u školi, a kamoli u ovakvoj prilici? Pa Đoković je svetska zvezda, nije ni čudo što su iskakali kroz prozor, neće svaki dan imati priliku da ga gledaju kako igra! To je bio divan i nesvakidašnji sportski događaj i uprava nije smela tako da postupi - kaže Marija S., majka jednog učenika ove škole.

Dragan Jovanović, pomoćnik direktora škole, kaže da deca nisu bila zaključana već da im „nije bilo dozvoljeno da izađu“.

- Deci je pročitano obaveštenje u kojem je stajalo da učenici mogu da odu na trening tenisera isključivo ako po njih dođu roditelji. Ispred kraljevačke Hale sportova u tom trenutku već se bilo skupilo više od 1.000 ljudi, pa nisu svi ni mogli da uđu. Želeli smo da izbegnemo moguće tuče ili sukobe - kaže Jovanović.

Čak je troje nastavnika dežuralo na hodnicima kako deca ne bi izašla iz škole.

- Ipak, učenici su odlučili da odu na trening po svaku cenu. Odeljenje VIII/4 zatvorilo je vrata učionice i onda su iskočili kroz prozor, a pošto je to prizemlje, đaci nisu mogli da se povrede. Razumemo ih i nećemo ih sankcionisati, naša odluka je isključivo bila motivisana brigom za bezbednost dece - kaže Jovanović.

Iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nisu odgovorili na pitanja koja smo im uputili tokom jučerašnjeg dana.

Pomama za kartama

- U Kraljevu je od 6. do 9. marta održano prvo kolo Svetske grupe Dejvis kupa 2015.
- U prvom kolu takmičile su se teniske reprezentacije Srbije i Hrvatske
- Kontroverze je izazvala nestašica karata za mečeve u slobodnoj prodaji